Tudi v Črnomlju si po novem lahko izposodimo e-kolo

(vir: občina)

Črnomaljski župan Andrej Kavšek in direktorica RIC Bela krajina Barbara Papež Lavrič sta včeraj uradno odprla izposojevalnico e-koles v Črnomlju, ki so jo pridobili v projektu Kolesarska veriga na podeželju, sofinanciranega s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. 

Vrednost celotnega projekta znaša okoli 36.800 evrov (z davkom na dodano vrednost), pri tem je 25.640 evrov pokril Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, razliko je pokrila občina.

Vrednost projekta, poleg koles in ostalih tehničnih stvari, vključuje še druge aktivnosti, kot so študija pozitivnih učinkov operacije, svetovanje pri postopkih javnega naročanja, predstavitev dobrih praks, oblikovanje celostne grafične podobe in promocija.

Kako si lahko izposodimo kolo? Najprej se je treba registrirati prek mobilne aplikacije MOBILN.SI (izbereš DBK Bike)

Koliko e-koles je na razpolago in kje? Skupno je v uporabi 8 e-koles, ki jih je možno prevzeti in oddati na dveh postajah:

Črnomelj – mestno jedro,
Semič – trško jedro.

Kako dolgo se lahko vozimo s kolesom? Za vse uporabnike sistema je izposoja koles časovno omejena, in sicer na 14 ur (oz. 840 minut) na teden. Vašo porabo časovne kvote lahko kadarkoli preverite na informacijskem terminalu.

Koliko stane izposoja električnega kolesa? Uporabnik sistema BiKe se lahko odloča med naslednjima opcijama:

  • letna članarina znaša 25 EUR (velja eno leto od dneva nakupa),
  • na voljo je tudi mesečna članarina v višini 5 EUR.

Fotografiji z včerajšnjega odprtja:

Vir: Občina, foto: Jani Pavlin

A. L.