Tri prometne nesreče in zaseženo vozilo

Danes ob 10.22 sta na Straški cesti v Novem mestu trčili osebni vozili. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so jo oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, umaknili vozila s cestišča, z vpojnim sredstvom posuli oljni madež in očistili cestišče, je sporočil Urad RS za zaščito in reševanje.

Petkova prometna nesreča v Semiču

Črnomaljski policisti so bili v petek, 2. marca dopoldne, obveščeni o prometni nesreči z
udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Semiču. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 21-letni voznik, ki  je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 44-letni voznik.

V  nesreči se je lažje poškodoval otrok v vozilu 21-letnika, ki med  vožnjo ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom. Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Sobotna nesreča v Prečni

Novomeški  policisti so bili v noči na 3. 3. obveščeni o prometni nesreči v Prečni. Opravili so ogled in ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom
seznanili sodišče.

Kršitelju zasegli avtomobil

V  noči  iz sobote na nedeljo (na  3.  3.) so policisti v Družinski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila  Renault twingo. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik
nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Kršitelju, ki je bil pod vplivom alkohola, so avtomobil zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

C. R.