Trebnje: Slavnostna seja občinskega sveta, nagrajenci in program za naslednje dni

Sinoči je v Trebnjem potekala slavnostna seja Občinskega sveta ob bližajočem se občinskem prazniku. (vir: Twitter)

Ob bližajočem se prazniku Občine Trebnje je sinoči v Trebnjem potekala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Trebnje. Posvečena je bila 100-obletnici rojstva častnih občanov Občine Trebnje – Alojziju Šuštarju, Vilmu Bukovec in Bogdanu Osolniku ter 30. obletnici plebiscita o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije. Na seji so podelili plakete in priznanja Občine Trebnje.

Plakete so prejeli: PGD Ponikve, Bogomir Mlakar, Alojz Radelj in Patricija Pavlič.

Priznanja občine pa so prejeli: Društvo vinogradnikov Lisec Dobrnič, KUD Trebanjski oktet, Jože Erjavec, Klekljarska skupina Žnurce, Maja Kastelic, Janez Gorec, Kmetija Kužnik in Uroš Primc.

Zaradi obvladovanja širjenja nalezljive bolezni Covid-19 je bila prireditev z omejenim številom obiskovalcev, ob spoštovanju priporočil in ukrepov za zajezitev okužb.

Slavnostni govorec je bil minister za obrambo mag. Matej Tonin, ki je poudaril, “da je treba  prihodnost graditi na svobodi, pravičnosti in varnosti ter pozval k spoštovanju različnosti, ki nas lahko bogati in ne deli”.

Občina Trebnje vabi na slavnostno mašo v petek, 26. junija 2020, ob 19. uri, v župnijsko cerkev v Trebnjem, ko bodo praznovali spominski dan Občine Trebnje – Baragov dan. Mašo bo vodil stiški opat g. Maksimiljan File.

V kulturnem programu bodo sodelovali župan Alojzij Kastelic, direktor založbe Družina Tone Rode, priznana mezzosopranistka Bernarda Fink in pianistka Manca Kranjec Trček.

V soboto, 27. junija, pa se pred župnijsko cerkvijo v Trebnjem prične Pohod po Baragovi poti, na katerega bo sodelujoče pospremil Občinski pihalni orkester Trebnje.

Slavnostni govorec mag. Matej Tonin (vir: Twitter)

M. D.