TPV AUTOMOTIVE intenzivno zaposluje na vseh lokacijah

Večletno uspešno delo in pravilne strateške odločitve so podjetju TPV AUTOMOTIVE zagotovile pomembne projekte, ki danes dobivajo velik razmah. V letošnjem letu bodo tako zaposlili večje število novih sodelavcev. Zaposlovanja so že v teku na vseh njihovih proizvodnih lokacijah – Brežicah, Veliki Loki pri Trebnjem in Suhorju pri Metliki.

Poleg proizvodnih delavcev iščejo tudi visoko kvalificirane strokovnjake iz najrazličnejših področij.

Tekom dolgoletnega dokazovanja svojih kompetenc so TPV AUTOMOTIVE proizvajalci vozil prepoznali kot enega največjih specialistov za t.i. »lightweight« koncept, kar pomeni, da z zelo dobrim poznavanjem novih lahkih in ultra trdnih materialov ter njihovega preoblikovanja in spajanja, znajo narediti pomembne komponente za njihova vozila lažje, obenem pa veliko trdnejše in funkcionalnejše, kar lahko bistveno vpliva na izboljšanje vozne dinamike, večjo varnost vozil ter manjšo porabo in ekološkost.

V vse intenzivnejšem trendu elektrifikacije vozil je ta njihova konkurenčna prednost še toliko bolj pomembna. »Ker smo pomen trenda elektrifikacije prepoznali že zelo zgodaj, lahko rečem, da smo trenutno eni ključnih razvojnih dobaviteljev komponent za električna vozila. Na tem področju nam tako razvoj kot proizvodnjo zaupajo vodilni proizvajalci vozil,« pravi dr. Ivan Erenda, direktor podjetja.

V Tovarni Brezina v Brežicah so konec lanskega leta zagnali serijsko proizvodnjo ultralahkih jeklenih komponent za najnovejšo generacijo vozil BMW – projekt, pri katerem so v preteklih letih intenzivno sodelovali tudi pri vseh razvojnih fazah izdelka.

V lanskem letu so občutno razširili tudi proizvodne kapacitete tovarne v Šentlenartu, v kateri proizvajajo aluminijske komponente. Eden njihovih ključnih tovrstnih produktov je nosilec baterije električnih vozil Volvo. Za ta izjemno zahteven izdelek, ki so ga pomagali razviti njihovi inženirji, so kupcu Volvo Cars danes ekskluzivni razvojni dobavitelj. »Gre za izdelek iz aluminija, ki ima zelo pomembno varnostno funkcijo. Deluje kot varnostno ohišje, vgrajeno v sredino karoserije vozila, ki skrbi, da bodo ob morebitnem trku varni tako potniki kot baterija, zato mora ustrezati vsem varnostnim zahtevam, ki so pri tem proizvajalcu še posebej visoke. Volvo ki že tako slovi po svoji predanosti varnosti, zatrjuje celo, da je to eno najvarnejših vozil vseh časov,« pojasni dr. Erenda.

Svoji tovarni imajo tudi na Veliki Loki pri Trebnjem ter na Suhorju pri Metliki in na prav vseh lokacijah že intenzivno zaposlujejo.

Iščejo tako proizvodne delavce kot tudi strokovni kader – visoko kvalificirane strokovnjake s področja strojništva, elektro inženirje, strokovnjake kemijske tehnologije, kemijskega inženirstva, informatike, mehatronike, robotike, logistike in razvoja ter številne druge.

Po besedah direktorja pa se dobri obeti nakazujejo tudi za prihodnje. »Veseli me, da smo uspeli prebroditi izjemno neugodno gospodarsko situacijo preteklih let, ko so naše poslovanje poleg pandemije ter razmer v avtomobilski industriji otežile tudi velike investicije v nove proizvodne kapacitete, ki so jih zahtevali pridobljeni posli. Le te nam zdaj že odpirajo nove možnosti za uspešno poslovanje.«

TPV že vrsto let podpira tudi mlade perspektivne dijake in študente. Omogoča jim izvajanje delovne prakse, mentorstva zaključnih diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog ter s programom štipendiranja lajšajo njihova izobraževalna leta. »S takšnim pristopom želimo dijakom in študentom omogočiti pridobivanje dragocenih delovnih izkušenj že med obdobjem šolanja. Po zaključku le-tega pa imajo možnost zaposlitve in sodelovanja v družbi najboljših domačih in tujih strokovnjakov s področja avtomobilske industrije, s čimer se gradi tudi karierni razvoj naših mladih strokovnjakov,« dodaja dr. Erenda.

Vse, ki sanjajo, da bi ustvarjali mobilnost prihodnosti in želijo vstopiti v avtomobilski svet, zato vabijo, da se jim pridružijo. Razpise prostih delovnih mest in štipendij redno objavljajo na svojih spletnih straneh.

M. D.