Tonin: “Podobne prizore smo 1930 spremljali v Nemčiji”

(vir: Twitter)

“Vedno nižje in bolj agresivno! Podobne prizore smo 1930 spremljali v Nemčiji, ko so nacisti po ulicah z rumeno zvezdo označevali stavbe tistih, katerih “preteklih dejanj ne bomo pozabili”. Demokratična Slovenija zbudi se! Glasno povejmo, da je tovrstnih nadlegovanj dovolj.”

Tako je sinoči na Twitterju zapisal mag. Matej Tonin, predsednik stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi).

Petkovi biciklisti so včeraj hodili od sedeža do sedeža političnih strank in na pročelja stavb koalicijskih strank lepili svoje parole. Vodstva strank so pozivali, naj se tudi z dejanji izrečejo o podpori neonacističnim gibanjem. Dejansko pa je tako, kot je zapisal eden od uporabnikov Twitterja:

“Protestniki vsak teden v Ljubljani uprizarjajo, kako dejanski fašizem izgleda.”

Znani politični analitik Mitja Iršič pa je opozoril, da če ne bi imeli megafonov RTV Slovenija in 24ur (POP TV) “bi tile čudaški skrajneži tavali po ulicah, pozabljeni kot Troha in tisti tip, ki je desetletja hodil po Mariboru z napisom, da so ga ogoljufali na loteriji”.

Janez Janša pa je ob posnetkih RTV Slovenija zapisal: “Tako RTV Slovenija z vašim denarjem dela reklamo razširjevalcem virusa, sovraštva in nestrpnosti.”

Kot zaključek za početje ekstremističnih levičarskih skupin lahko zapišemo naslednji komentar enega od sledilcev:

“Parole, poslikave, lepljenje nalepk, pisanje na pročeljih fasad. Ne glede na materialno škodo, ki jo delajo. Propaganda nasilja je v teku.”

A. L.