Tako smo se hladili v Kolpi (foto)

kraji.eu

V včerajšnji vročini smo se odpeljali v Belo krajino in obiskali belokranjsko lepotico, Kolpo. Lepo, čisto in toplo. Bili smo v Podzemlju. Natančneje, v kampu Podzemelj.

Najprej nas je pot zanesla na Primostek. Ker pa je tam očitno po novem raj le za petičneže – če temu glede na videne t. i. vojaške šotore tako lahko sploh rečemo – smo pot nadaljevali proti Podzemlju. Kamp Podzemelj je, kot je videti, nadomestil nekoč zelo priljubljeno kopališče na Primostku.

V Podzemlju je za otroke zelo lepo poskrbljeno, postavljenih je veliko igral, tam so gugalnice, tudi adrenalinski park jim daje obilo užitkov. Pogrešali smo le ločen prostor, bazen za majhne otročke. Dostop v vodo je ponekod namreč slab, na mestih že kar nevaren, kamni so zelo spolzki, z majhnimi otroki v naročju pa to ni ravno najboljša popotnica za vstop v reko.

Gostinska ponudba je dobra, cene so sicer na ravni ljubljanskih (visoke). Kamp je polno zaseden, veliko je gostov tudi od drugod iz Slovenije, pa tudi iz sosednje Hrvaške. Voda je imela okoli 30 stopinj Celzija. Ne glede na to smo se imeli prav fajn, adrenalinsko. Še to: nikjer nismo opazili žičnatih ograj ob meji s sosednjo Hrvaško.

Objavljamo nekaj fotografij, ki kažejo na prijetno vzdušje in zabavo v včerajšnjem zelo vročem dnevu.