Izjava dneva: “Tako ogabno pristranske oddaje pa že dolgo ne”

“V primerjavi z današnjo Areno je bil celo #StudioCity neodvisna produkcija. Saj tako ogabno pristranske oddaje pa že dolgo ne. Sramotnonovinarstvo#”

Takole je novinar in urednik Bojan Požar komentiral sinočnjo oddajo Arena na RTV Slovenija, v kateri so se trije skrbno izbrani gostje leve politične provinence trudili javnost prepričati, zakaj mora država pokriti izgubo na RTV Slovenija.

Oddaja naj bi bila po prvotnih napovedih namenjena poplavah, v zadnjem trenutku pa so se odgovorni očitno odločili, da bo govorila o nujnosti pokritja izgube, ki so jo pridelali na RTV Slovenija. Šlo je za neke vrste pripravo terena v javnosti, da bo vlada izgubarski RTV nakazala veliko finančni inekcijo.

Po poročanju medijev naj bi se namreč vodstvo RTV Slovenija in vlada dogovorili, da bo vlada nacionalni televiziji do konca leta po različnih kanalih nakazala 10 milijona evrov. Novemu vodstvu je namreč v dokaj kratkem času uspelo narediti precejšnjo izgubo, ki jo bomo zdaj krili davkoplačevalci. Vlada se je zato odločili potem, ko so na RTV zagrozili z ukinjanjem nekaterih programov in produkcijskih enot.

A. V.