Na ministrstvu imajo 13.000 prenosnikov, njihova piarovka pa za eno od šol na spletu išče prenosnik

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je kupila 13.000 računalnikov, ki so očitno povsem neuporabni. (vir: arhiv)

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je nedavno na razpisu kupilo 13.000 računalnikov, za katere je odštelo 6,5 milijona evrov. Mnogi so opozarjali, da so računalniki zastareli in brez operacijskega sistema, skratka neuporabni, kot tudi, da ni znano, komu bodo sploh namenjeni.

 

Na ministrstvu so takrat vse navedeno zanikali, a se zdaj očitki izkazujejo kot še kako resnični. Le zakaj bi namreč potem njihova piarovka na spletu za eno izmed šol iskala “kakršen koli prenosnik z Windowsi”.

Piarovka ministrstva za digitalno preobrazbo Petra Greiner je namreč na družbenem omrežju X objavila zapis, v katerem za dijake Srednje elektro računalniške šole išče “kakršen koli prenosni računalnik z Windows programi”. Objavo je sicer kmalu zatem zbrisala.

Greinerjeva računalnik išče kljub temu, da imajo na ministrstvu 13.000 računalnikov, s katerimi ne vedo, kaj bi z njimi, kar kaže na to, da so omenjeni računalniki očitno res povsem neuporabni. Do zdaj za to ni odgovarjal še nihče.

A. V.