Tako na RTV Slovenija nagrajujejo posameznike

(vir: arhiv)

Zaposleni na RTV Slovenija spadajo v javni sektor, njihove plače so del plačnega sistema v javnem sektorju. Kot takšni so podrejeni tudi nadzoru Inšpektorata za javni sektor pri ministrstvu za javno upravo. Ta je v zadnjem času opravil nadzor in prišel do presenetljivih ugotovitev. 

Ne samo, da so nekateri uvrščeni v zelo visoke plačne razrede, na RTV Slovenija so si v času epidemije izplačali tudi zelo visoke dodatke.

Erika Žnidaršič, voditeljica TV Tarče in udarna sila pri rušenju vladajoče koalicije, je uvrščena v 57. plačni razred. Takšnega plačnega razreda ne doseže noben redni profesor in hkrati doktor znanosti na nobeni slovenski fakulteti tik pred upokojitvijo. Kustos z doktoratom je denimo v 42. plačnem razredu.

Dejan Ladika je uvrščen v 56. plačni razred, kar je razred generalnih direktorjev direktoratov na posameznih ministrstvih, torej v rangu tretje osebe na ministrstvu.

Nataša Markovič je na RTV Slovenija uvrščena v 49. plačni razred, ki pripada nazivu sekretarja v javnem sektorju, do tega plačnega razreda pa lahko ob rednem napredovanju pridejo javni uslužbenci tik pred upokojitvijo.

Na RTV Slovenija so si v času epidemije izplačali dva dodatka, in sicer dodatek po kolektivni pogodbi v višini 65 odstotkov urne postavke osnovne plače javnega uslužbenca in dodatke po interventnem zakonu, kjer pa je mogoče izplačevanje do 100 odstotkov urne postavke in za ta del dodatka niso bili postavljeni objektivni kriteriji.

  • Ladika je za mesec marec prejel več kot 5600 evrov bruto plače, za april pa več kot 6600 bruto plače.
  • Nataša Markovič je za marec prejela nekaj več kot 3700 bruto plače, za april pa več kot 5800 evrov.

Erika Žnidaršič je za opravljeno delo v Tarči bila marca nagrajena z več kot 5100 evri bruto plače, v mesecu aprilu pa z več kot 8200 evri bruto plače.

Od leve: Nataša Markovič, Dejan Ladika, Erika Žnidaršič (foto: RTV)

Več: Privilegiji medijskih likvidatorjev iz javne hiše RTV Slovenija 

M. D.