Tajski boks: V Avstriji izjemen uspeh slovenskih borcev

Tri zlata odličja.

V soboto 8. aprila, se je v avstrijskem Welsu odvil mednarodni borilni športni dogodek “INTERNATIONAL AUSTRIAN CHAMPIONCHIP”. Udeležilo se ga je več kot 800 tekmovalcev iz 12 držav. Slovenijo je zastopalo 6 borcev in bork.

Barve SCORPION GYM-a so zastopali: Lily Fideršek, Nejc Stojanović in Sašo Vorkapić.

Prvo zmago za SCORPION GYM je priboril Nejc Stojanović, ki je v enem večeru vknjižil tri zmage, kar zahteva izjemen napor in psihofizično pripravljenost. V četrtfinalu proti Ahmedu Ahmadiju, v polfinalu proti Can Gulerju in v finalu proti Antona Bordiuga. Vse tri borbe je zmagal z soglasno sodniško odločitvijo 3:0 in zasluženo slavil 1. mesto v članski kategoriji do 60kg.

Zmago in 1. mesto, v kategoriji 60 kg do 13 let, je osvojila Lily Fideršek. Z rezultatom 3:0 je v finalni borbi gladko premagala domačinko Meyrem Gozler.

Triunfalni pohod Scorpionov je z 3. zmagami zaključill Sašo Vorkapić. Četrtfinalni dvoboj je predal domačin Kiskan Timotheus. V polfinalni borbi mu je stal nasproti  Maximilian Schmidt, a ne za dolgo, že v začetku 2.runde je slavil Sašo z KO (nokautom). V finalni borbi je premagal Paula Schwendingerja z 3:0 in tako osvojil 1.mesto v članski kategoriji do 70kg.

Ekipa SCORPION GYM-a, se je v domovino vrnila s 100-odstotnim izkupičkom in tremi zlatimi odličji.

Tekmovanje v Avstriji je bil hkrati zadnji test slovenske reprezentance pred odhodom na svetovno prvenstvo v tajskem boksu, ki bo potekalo med 3. in 14. majem na Tajskem.

Zahvala podjetju M TOM d.o.o., ki je omogočilo odhod in nastop na mednarodnem športnem tekmovanju. In AVTOCENTRU KRAŠNA Škocjan d.o.o., ki je omogočilo prevoz na tekmovalno prizorišče.

V nadaljevanju objavljamo nekaj fotografij izjemnih borcev (za povečanje kliknite na fotografijo).

FOTO in tekst: SCORPION GYM