Svojci pogrešajo Marijo Bercko iz Soteske

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so bili včeraj popoldan obveščeni, da svojci od 10. ure pogrešajo 81-letno Marijo Bercko iz Soteske. Pogrešano so nazadnje opazili, ko je peš hodila po lokalni cesti v smeri proti Velikem Lipovcu.

Policija je okoli 15.30 preklicala iskanje od včeraj pogrešane Marije Brecko iz Soteske. Pogrešano so danes nekaj po 14. uri v gozdu našli udeleženci iskalne akcije. Z gospo je vse v redu.

Marija Bercko je visoka okoli 165 cm in ima sive ravne lase. Oblečena je bila v modro jopico, črne hlače in obuta v modre športne copate. Ko so jo nazadnje opazili, je imela pri sebi palico, s katero si pomaga pri hoji.

Policisti so takoj pričeli z aktivnostmi za izsleditev pogrešane, iskalna akcija se nadaljuje tudi danes in v njej poleg policistov sodelujejo gasilci PGD, vodniki enote reševalnih psov in domačini.

Policisti območje pregledujejo tudi s pomočjo brezpilotnega letalnika, vendar pogrešane danes dopoldne še niso našli. Prosijo vse, ki bi pogrešano videli ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, da to takoj sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

C. R.