Svobodina zloraba inštitucij: Posebej podatke zbirali o Bojanu Požarju

Zdaj že nekdanja poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek je v intervjuju za Delo, ki pa ta v tem delu ni bil objavljen, razkrila, kako Vesna Vuković in Robert Golob za obračunavanje s političnimi tekmeci in mediji, ki kritično pišejo o vladi in Svobodi, zlorabljata Finančno upravo RS (Furs).

 

Preiskovalna komisija, ki so jo vladne stranke v parlamentu ustanovile za pregon opoziciji naklonjenih medijev in jo je, dokler je niso vrgli iz stranke, vodila Pašek Šetinčeva sama, je od Fursa dobivala veliko več finančnih podatkov o posameznih podjetjih, kot je to zahtevala. Podatke so s Fursa, ki ga vodi človek Svobode, poslali za neomejeno časovno obdobje. Podatki naj bi nato s komisije romali do Vukovićeve in portala Necenzurirano, kjer je ta nekoč delala, še vedno pa na njem dela Tomaž Modic, ki je strokovni sodelavec omenjene komisije.

Prav posebej so vladni preiskovalci medijev, ki so nazorsko blizu opoziciji, v okviru komisije preverjali Bojana Požarja in njegovo podjetje Lanaka media, poroča Spletni časopis. Da sumi na slednje, je v preteklosti že večkrat opozoril tudi sam Bojan Požar, zdaj pa se to le še potrjuje.

Vir: Spletni časopis.

Predstavniki Svobode lahko tako strogo zaupne podatke Fursa zlorabljajo za obračun z mediji, ki kritično pišejo o vladi. Zato bo v prihodnje zanimivo spremljati, katere podatke bo objavlja portal Necenzurirano, ki ga povsem obvladuje Svoboda.

A. V.