Stranska vas pri Novem mestu: Osumljeni poskusa uboja v priporu

Preiskovalni sodnik je za 46-letnega osumljenca uboja v Stranski vasi odredil pripor, so sporočili s PU Novo mesto. Do incidenta je prišlo, ko so otroci 42-letnika v hišo poškodovanega metali kamenje. Poškodovani se je pritožil, potem pa je med njim ter 42- in 46-letnikoma prišlo do prerivanja, pri čemer je 46-letnik ustrelil oškodovanca.

Policisti so prejšnji četrtek prejeli obvestilo, da naj bi v naselju Stranska vas prišlo do pretepa in streljanja, ena oseba pa naj bi bila poškodovana. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so zavarovali območje in vzpostavili javni red in mir. Reševalci pa so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Kriminalisti in policisti so ugotovili, da je oškodovanec prišel na dvorišče objekta, kjer sta se nahajala osumljenca. Trojica se je sprla, ker naj bi dan pred tem otroci 42-letnega osumljenca v hišo oškodovanca metali kamenje. Spor med trojico je prešel v prerivanje na bližnjem travniku, kjer je 42-letni osumljenec oškodovanca s silo telesa vrgel na tla, 46-letni osumljenec pa ga je ustrelil v nadlaket roke. Zaradi sodelovanja v pretepu so ovadili tudi 42-letnika.

Po dejanju sta osumljenca s kraja kaznivega dejanja pobegnila z osebnim avtomobilom. Policisti so ju nekaj pred 19. uro prijeli na območju Črnomlja. Obema so odvzeli prostost in ju pridržali.

V naselju je ob incidentu prišlo tudi do požara stanovanjske hiše in osebnega avtomobila. Požar so omejili gasilci, ki so zavarovali širše območje. Kot so še sporočili s policije, kriminalisti nadaljujejo preiskavo požiga, pri katerem je osumljen mladoletni storilec.

M. D.