Splet preplavili posnetki bombardirane ukrajinske otroške bolnišnice (video)

Potem ko je Rusija zjutraj bombardirala otroško bolnišnico v Kijevu in s tem zagrešila še en vojni zločin, so splet preplavile slike in posnetki razdejanja, ki ga je pustilo bombardiranje.

Posnetki in slike med drugim prikazujejo ranjene otroke, okrvavljeno zdravniško osebje, ki si pomaga prebijati do zasutih, evakuacijo otrok z rakom in druge grozljive prizore. Na eni od slik je fotograf ujel tudi trenutek operacije na srcu otroka, ki je potekala ravno v trenutku napada. Zdravnik je sicer z operacijo nadaljeval, ali jo je uspešno zaključil, pa ni znano.

Operacija otroka na srcu v času, ko je bolnišnico zadela ruska raketa.

Med napadom je umrlo najmanj 25 otrok in ena zdravnica. Gre za 30-letno pediatrinjo nefrologinjo Svitlano Lukianchuk, poroča X-profil Visegrad24.

Svitlana Lukianchuk

Iz sveta se sicer vrstijo obsodbe ruskega napada na Kijev, med katerim je bila zadeta tudi otroška bolnišnica. Združeni narodi opozarjajo, da so napadi na otroke nesprejemljivi in da imajo po humanitarnem pravu bolnišnice posebno zaščito. EU in številne evropske vlade pa poudarjajo, da morajo vsi odgovorni za ta zločin odgovarjati.

Evakuacija otrok obolelih z rakom.

Nekaj videov, ki prikazujejo razmere v bolnišnici po napadu:

Posnetek.

Posnetek.

Posnetek.

Posnetek.

Posnetek.

A. V.