Šokantno: Policisti prijeli 296 ilegalnih migrantov

Migranti (vir: fokus.ba)

Policisti so v preteklih dneh, od petka do danes zjutraj, prijeli kar 296 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju Policijske uprave Novo mesto so jih prijeli 110, na območju PU Ljubljana 111, na območju PU Koper 74 in na območju PU Celje 1 (v Bistrici ob Sotli). V preteklih treh dneh se je zgodilo tudi več vlomov, ukradena sta bila dva osebna avtomobila.

Policisti PU Novo mesto so  96 ilegalnih migrantov prijeli v krajih: Dobliče, Kanižarica, Kvasica, Tanča Gora, Vukovci, Dolenji Radenci, Stari trg ob Kolpi (občina Črnomelj), Cerovec pri Črešnjevcu, Planina in Kal pri Semiču (občina Semič), v Trnovcu in Drašičih (občina Metlika)  Prijeli so jih še v Velikih Brusnicah (občina Novo mesto) in v Žužemberku ter v Rigoncah (občina Brežice).

Policijski postopki z navedenimi še niso zaključeni, zato njihova nadaljnja pot ni znana, poročajo s PU Novo mesto.

V petek, 26. aprila, zvečer, pa so pri Gabru (Semič) ustavili osebni avtomobil slovenskih registrskih  oznak ugotovili, da se v vozilu nahajajo voznica in sopotnik iz Srbije in 6 Pakistancev. Srboma so odvzeli prostost, avtomobil pa zasegli. Pet Pakistancev so vrnili na hrvaško stran, en je zaprosil za azil.

V Dobovi so v noči iz sobote na nedeljo na podvozju lokomotive tovornega vlada našli Maročana. V današnji noči pa na podvozju vlaka še 7 Afganistancev. Vse so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Na  Mejnem prehodu Bistrica ob Sotli pa so v tovornem vozilu našli Afganistanca.

Na območju PU Novo mesto in delno PU Celje (Bistrica ob Sotli) je bilo prijetih je bilo 35 Pakistancev, 27  Bangladešcev,  18  Alžircev,  9 Sirijcev, 8 Afganistancev, 5 Maročani, 3 Tuizijci, 2 Sudanca in po en Iračan, Srb, Libijec in Indijec.

S PU Ljubljana poročajo o 23 prijetih Alžircih, Sirijcih, Iračanih in Maročanih v zadnjih 24 urah. Prijeli so jih v krajih: Kuželj, Kostel, Livold, Ribnica in Ig – Škrilje.

Že včeraj pa smo poročali, da so od petka do včeraj prijeli 88 migrantov, in sicer v krajih Morava, Knežja Lipa, Banja Loka, Kaptol, Briga, Borovec, Poden, Ribnica in Rašica.

S PU Koper poročajo o 74 prijetih, največ (59) na območju Ilirske Bistrice.

Iz drugih policijskih uprav o izsledenih in prijetih ne poročajo.

Več vlomov, ukradena dva avtomobila

Na območju PU Novo mesto je bilo v preteklih dneh tudi več vlomov in tatvin (v Prečni, na Otočcu, Gorenji Pirošici, v okolici Žužemberka in v Ravnem na območju Krškega). Ukradena sta bila tudi dva osebna avtomobila (v Podgozdu pri Dolenjskih Toplicah – nissan primera, reg. št. NM F4-366) in v Brodu v Podbočju – volkswagen touran reg. št. KK CE-372).

C. R.