Novomeško tožilstvo na sodišče vložilo obtožbo za obdolžene ugrabitve 79-letnega Mirka Moravca

Mirko Moravec

Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu je v zvezi z majsko ugrabitvijo 79-letnega Mirka Moravca iz Bele krajine danes zoper tri tuje državljane na novomeško okrožno sodišče vložilo obtožbo zaradi kaznivih dejanj ropa, ugrabitve in odvzema motornega vozila.

Tožilstvo je danes vložitev obtožnice zoper tri ugrabitelje potrdilo za Slovensko tiskovno agencijo.

Trije tujci, 25-letni državljan Maroka in 18-letna Alžirca, so obdolženi, da so 8. maja v Malem Nerajcu v Občini Črnomelj ugrabili 79-letnega Moravca, ga zvezali, strpali v prtljažnik njegovega avtomobila in se skupaj z njim odpeljali proti italijanski meji. Pred mejo so avto zapustili in pot peš nadaljevali v Italijo. Tam so jih prijeli italijanski varnostni organi in jih predali slovenski policiji.

Vse tri so 10. maja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je na predlog tožilstva odredil pripor. Kasneje so jim ga podaljšali zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

Zdaj se bo začel še kazenski postopek pred novomeškim okrožnim sodiščem. To je tudi odgovor vsem tistim, ki so takoj po ugrabitvi začeli razširjati laži, da se je Mirko Moravec samougrabil. Po naših podatkih je vse to Moravca fizično in psihično zelo izčrpalo.

Že ob ugrabitvi pa smo prvi zapisali, da so z razširjanjem neresnic začeli nekateri v poslanski skupini LMŠ, to je stranki Marjana Šarca.

C. R.