Sodražica: 13 odličnih, uspešna generacija

Sodražica, odličnjaki 2024: Maja Arko, Lija Putre, Klara Pintar, Anja Marolt, Nika Gornik, Amadej Žabkar, Marcel Matko, Tilen Lavrič, Staš Košmrlj, David Osojnik, Vid Adamič, Anže Jaklič in Aljaž Zajc - z razredničarkama, ravnateljico in županom.

V petek, 14. junija, se je 13 devetošolcev, ki so vsa osnovnošolska leta zaključili z odličnim uspehom, skupaj z razredničarkama Nejo Jakopin in Majo Žitnik ter ravnateljico Majdo Kovačič Cimperman udeležilo sprejema pri županu Blažu Milavcu.

Župan je odličnjakom ob tej priložnosti izročil knjižno darilo, monografijo Sodraških 800, ter jim čestital za odličnih devet let.

Zaželel jim je uspešno nadaljnje izobraževanje in izrazil upanje, da bo večina med njimi po šolanju našla pot nazaj v sodraško občino.

Devetošolci so povedali, da večina med njimi odhaja v jeseni na kočevsko gimnazijo, dve v srednjo zdravstveno šolo, po eden pa v gimnazijo Želimlje, gimnazijo Poljane, srednjo veterinarsko ter strojno šolo.

Ravnateljica je dodala, da gre za res uspešno generacijo, med odličnjaki so tudi nadarjeni glasbeniki in športniki, praktično vsi pa uspešni na različnih šolskih tekmovanjih.

Letošnji odličnjaki so: Maja Arko, Lija Putre, Klara Pintar, Anja Marolt, Nika Gornik, Amadej Žabkar, Marcel Matko, Tilen Lavrič, Staš Košmrlj, David Osojnik, Vid Adamič, Anže Jaklič in Aljaž Zajc.

K. R.