Šmarjeta: Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo, življenje 62-letnega strelca ogroženo

Poškodovan policijski avtomobil (vir: PU Novo mesto)

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin včerajšnjega streljanja v Šmarjeti. Zaključili so z ogledom kraja, kjer je prišlo do streljanja na policistko in policista ter z ogledom poškodovanega službenega avtomobila, opravili pa bodo tudi druga preiskovalna dejanja.

Po zadnjih informacijah iz bolnišnice je 62-letni osumljenec kaznivega dejanja poskusa umora, ki se je s strelnim orožjem poškodoval sam, še vedno v smrtni nevarnosti.

Policistki in policistu je bila nudena ustrezna pomoč, lažje poškodovano policistko so oskrbeli v bolnišnici in je že v domači oskrbi.

Kazenski zakonik določa, da se z zaporom najmanj petnajstih let kaznuje, kdor koga umori s tem, da mu vzame življenje iz morilske sle, iz koristoljubnosti, zato da bi storil ali prikril kakšno drugo kaznivo dejanje, iz brezobzirnega maščevanja ali iz kakšnih drugih nizkotnih
nagibov. Kdor je izvršitev naklepnega kaznivega dejanja začel, pa ga ni dokončal, se kaznuje za poskus, če gre za kaznivo dejanje, za katero se sme po zakonu izreči tri leta zapora ali hujša kazen.

Več o včerajšnjih dogodkih v Šmarjeti lahko preberete na povezavi: Napihal, odšel domov po puško in streljal na policista

Fotografije poškodovanega policijskega službenega vozila.

Foto: PU NM

A. L.