Minister za zdravje odstopljen

Danijel Bešič Loredan, minister za zdravje in podpredsednik Golobove vlade (vir: gov.si)

Mediji poročajo, da je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan danes odstopljen. Povedal je, da se je dobil s predsednikom vlade Robertom Golobom, sestanek je trajal le nekaj minut. Kot je pojasnil Bešič Loredan, je Golob na mizo zgolj položil že napisano odstopno izjavo, sam pa jo je podpisal in odšel.

Bešič Loredan je bil tudi podpredsednik vlade iz kvote Gibanja Svobode. Še včeraj sta ga tako Golob kot podpredsednica stranke Urška Klakočar Zupančič podpirala do skrajnosti. Danes pa je že povsem druga pesem.

Stanje v zdravstvu je res alarmantno. Vendar pa spomnimo, da je reševanje zdravstva nase prevzel prav Golob. Sistem pod njegovim vodstvom še bolj pospešeno razpada, čakalne dobe so čedalje daljše, “denar izginja v dobaviteljskem močvirju, od zdravstvene reforme pa so ostale le neizpolnjene časovnice.

Zato Golobu danes ni ostalo drugega, kot da žrtvuje svojo desno roko.”

To je le eden od komentarjev sledilca na Twitterju. In prav ima!

Spomnimo, da je bil Danijel Bešič Loredan pred meseci zaradi dramatičnih razmer v ljubljanskih zdravstvenih domovih zelo kritičen do ljubljanskega župana Zorana Jankovića, nato pa ga je Robert Golob pred kamerami dobesedno prisilil in ponižal do te mere, da se je Bešič Loredan globoko priklonil pred Jankovićem in se mu opravičil. Četudi je imel prav. Takrat je bil začetek konca kariere Bešič Loredana in že takrat bi moral odstopiti, pa tega očitno ni sprevidel.

Novinarska konferenca v začetku leta 2023, ko je Golob ministra za zdravje ponižal in ga prisilil v poklon Zoranu Jankoviću.

M. D.