Šmarješke Toplice: Za Hribarja dodaten glas, volitve v Beli Cerkvi bodo ponovili

Šmarješke Toplice (vir: občina)

Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je danes priznala še en glas županskemu kandidatu Marjanu Hribarju, ki ima tako zdaj en glas prednosti pred Bernardko Krnc.

Po obravnavi ugovorov je komisija poleg tega odločila, da bodo na volišču v Beli Cerkvi ponovili volitve, je po seji komisije povedal njen predsednik Fredi Bančov.

Ponovne volitve v Beli Cerkvi bodo 16. decembra 2018.

Marjan Hribar je že pred tem povedal, da naj bi v Beli Cerkvi volivka že označila svojo izbiro, nato pa naj bi nekdo drug njeno odločitev prečrtal in obkrožil drugo možnost. Omenjeno glasovnico naj bi celo zmečkal. Volilni odbor je potem to glasovnico označil za neveljavno, Občinska volilna komisija pa se je odločila drugače in jo štela za veljavno ter s tem, kot meni Hribar, spremenila volilni izid.

Za drugo domnevno nepravilnost je Hribar označil ugotavljanje veljavnosti glasovnice v Orešju, kjer se naj bi volivka podpisala pod njegovim imenom, ni pa obkrožila številke, zaradi česar so glasovnico šteli za neveljavno.

V tretjem primeru naj bi v vsaj treh primerih volitev na domu posamezniki “iz nasprotnega tabora”, kot pravi Hribar, vplivali na voljo volivcev tako, da naj bi v nedeljo popoldne “zlorabili notranje informacije” in obiskali nekaj volivcev, ki niso prišli volit na volišče.

Spomnimo. Tako Marjan Hribar kot Bernardka Krnc sta bila po preštetju glasov pred današnjo sejo Občinske volilne komisije, ki je obravnavala ugovore obeh kandidatov, izenačena. Vsak je imel po 1.016 glasov.

C. R.