Slavijo zmago proti otrokom

LGBT zastava pred pročeljem Ministrstva za delo. Vir: Zajem zaslona, Facebook.

Z današnjim dnem so začele veljati spremembe Družinskega zakonika, v katerem je določeno, da je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb in ne več skupnost moža in žene. Istospolni par lahko posvoji otroka.

Med starši zato že kroži pobuda o oporoki, v kateri starša določita, komu želita zaupati svoje otroke v primeru, da bi npr. oba izgubila življenje (v prometni nesreči ipd.).

Levica slavi, spremembe označujejo kot simbol zmage aktivistov LGBTQ, kar je kratica, ki zaobjema lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe.

V Koaliciji Za otroke gre pa staršem svetujejo, naj napišejo oporoko in jo za vsak primer shranijo pri notarju, kjer bo ta vpisana v Centralni register oporok. Starši namreč lahko izrazijo svojo voljo glede osebe, ki se ji otrok zaupa v varstvo in vzgojo, sorodnika, ki se mu podeli starševska skrb, posvojitelja ali skrbnika.

(Vir: Twitter)

V Levici in Golobovi vladi svojo srečo nad spremembami Družinskega zakonika oznanjajo tudi z oznakami na družbenih omrežjih. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ), ki ga vodi Luka Mesec, ima od včeraj dalje na družbenih omrežjih kot znak veselja umeščeno mavrično zastavo. Pred ministrstvom je včeraj zaplapolala tudi mavrična zastava.

Aleš Primc, pobudnik in organizator zmagovitih družinskih referendumov (v letih 2001, 2012 in 2015) in Predsednik stranke ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine, pa je včeraj objavil: “Se je že začela naslednja faza vsiljevanja LGBT-jevstva.”

Dodal je še, da obešanja LGBT-jevske zastave pred državnimi ustanovami ni v Družinskem zakoniku.

Golobova vlada in Ustavno sodišče RS sta se tako obrnila proti izraženi volji ljudstva, ki je dvakrat na referendumu jasno povedalo, da si takšnega družinskega zakonika ne želi.

Aleš Primc je še zapisal, da gre pri spremembah zakona za zlorabo inštitucij, zlorabo prava in zlorabo volje ljudi. “Slavijo zmago proti otrokom. Pozabljajo, da imajo otroci mame in očetje, ki jih imajo radi in jih bodo zaščitili. Boj za pravice otrok in družin se nadaljuje! Ponosno in pokončno.”

Tako se je Tanja Fajon, predsednica SD, na Triglavu fotografirala z znakom (zastavo) LGBT. (vir: arhiv)

Več o tem, kaj prinašajo spremembe Družinskega zakona, lahko preberete na povezavi: gov.si

M. D.