Skrajno nevarno: Županski kandidat SD Gojmir Lešnjak napoveduje vojno

Igralec Gojmir Lešnjak, županski kandidat SD za župana Komna, napoveduje vojno. To je namreč na svojem Facebooku profilu napovedal vodstvu RTV Slovenija. Meni namreč, da RTV Slovenija ne poroča tako, kot sam meni, da bi morala.

 

“To je pa že višek! Ustavite amaterizacijo javne TV. Ne nas imeti za bedake! Z ustavo moramo prepovedati ‘voditelja oddaje’, ki nevrotično preklada očala gor in dol, preprosto zato, ker ni sposoben logično povedati dveh stavkov! In dan za dnem mučiti gledalce z eno bebavo oddajo poimenovano Arena! Da o sodelujočih ne govorim! Ne želim biti žaljiv, pa bi moral biti! Odpokličimo vodstvo RTV, krivdno razrešimo oba direktorja in pričnimo preiskavo … To je vojna napoved!” je zapisal.

Ob tem se seveda postavlja vprašanje, kako se bo na tovrstno neposredno pozivanje k nasilju in sovražni govor odzvalo ministrstvo za pravosodje, ki ga vodi ministrica SD Dominika Švarc Pipan. Spomnimo, da je njeno ministrstvo pred dnevi napovedalo naznanitev suma kaznivega dejanja zoper Tomaža Štiha, ker naj bi javno spodbujal nasilje ter pozival k oboroženemu uporu in rušenju ustavne ureditve. Lešnjakove besede gredo bistveno dlje, saj nesposredno napovedujejo vojno.

Lešnjak sicer velja za tesnega podpornika politične skrajne levice, med drugim stranke SD, ki ji pripada pravosodna ministrica. Leta 2010 je bil kandidat SD za župana v Komnu, a je na volitvah pogorel. Takole je SD propagiral tudi pred volitvami v DZ leta 2011.

A. V.