Skrajno nenavaden razplet zgodbe z ukradenim bmw-jem

Ukraden bmw v Mariboru.

Zgodba o izposojenem in ukradenem bwm in mariborske avtohiše, o kateri smo poročali včeraj, je dobila skrajno nenavaden razplet. Moški, ki si je izposodil avtomobil in ga v dogovorjenem roku ni vrnil, ter se je predstavil kot Zlatko Marčeta, se je včeraj sam javil na policijski postaji v Kopru. Ob tem naj bi povedal, da si je na enak način izposodil in odpeljal štiri avtomobile, ki so končali v Srbiji.

 

Kot smo poročali, je Mačeta (kot kaže ne gre za izmišljeno osebo, na družbenih omrežjih ima namreč celo svoj profil) v torek v mariborski avtohiši AIR Montage GROUP najel drag BMW 520d letnik 2020 G31. Vozilo bi moral vrniti v petek zvečer, a se to ni zgodilo. Direktor Damjan Kozel je zato za pomoč prosil javnost in tistemu, ki bo imel ključno informacijo, obljubil nagrado v višini 500 evrov.

No, včeraj je nato sledil nenavaden preobrat. Kot je sporočil Kozel, se je Marčeta včeraj sam zglasil na policijski postaji v Kopru. Ob tem je povedal, da to ni bil edini avtomobil, ki ga je ukradel. Poleg BMW 520d 2020 G31 naj bi v Sloveniji ukradel še Mercedes c200 2018, v Bosni in Hercegovini pa BMW 116d in Audi a4. S tem naj bi lastnike oškodoval za od 60.000 do 90.000 evrov. “Ob tem je lahko samo povedal, da avtomobilov več ni!” je zapisal Kozel. Jezen je še navedel, da ga je policija po zaslišanju izpustila na prostost.

Po pisanju portala e-Maribor, naj bi vsi ukradene avtomobile preko Zvornika (BiH) odpeljali v Srbijo v bližino Šabca. To naj bi policiji priznal tudi Marčeta sam, a naj bi ga policija po zaslišanju vseeno izpustila na prostost, poroča portal.

A. V.