Škocjan: Premiera lutkovne predstave Čebela Medela

Gozdne živali (vir: Občina Škocjan)

Ob praznovanju prihoda pomladi, 21. marca, bodo obeležili in praznovali tudi Svetovni dan lutk, Mednarodni dan gozdov in Svetovni dan poezije. Proslavili in popestrili ga bomo z interaktivno lutkovno predstavo “Čebela Medela”, ki jo bodo premierno uprizorili v gledališču v gozdu v Zeliščarskem centru JV Slovenije.

Praznično presenečenje pripravljajo Grajsko lutkovno gledališče Sevnica, Društvo Sonček iz Novega mesta in Občina Škocjan.

Gozdna vila Silva Silvana (vir: Občina Škocjan)

Vse navzoče bo čebela Medela, v družbi gozdne vile Silve Silvane in drugih lutk, ki prebivajo v naših gozdovih, popeljala v čudovit svet naravnega ravnovesja, samooskrbe, zdravilnih zelišč in večnih zakonitosti vélike Narave.

Predstavila nam bo svoje vrtičke zdravja, zelenjave in sadnih dreves, kakor tudi nabiranje gozdnih sadežev in plodov … Pripovedovale vam bodo o škocjanskem “dohtarju” Varaunu, ki je bil v prejšnjem stoletju mednarodno znan zdravilec in po nasvetih iz njegovih “Padarskih bukev”, pozdravile bolehne prebivalce gozda z zdravilnimi zelišči.

Ozavestili bodo tudi naš odnos do Gozdov in Narave, ki ga žal pogosto zanemarjamo in si žagamo vejo, na kateri sedimo … Narava in gozdovi so naše največje bogastvo, ki smo ga prejeli v dar od naših prednikov, zato jih moramo odgovorno in skrbno negovati, varovati in predati našim potomcem …

Nagovoril nas bo tudi Boris Bogovič iz Zavoda RS za gozdove (vodja OE Brežice), program pa bodo z deklamacijo pesmi popestrili tudi učenci OŠ Frana Metelka Škocjan.

Vabljeni ob 11. uri v gledališče v gozdu Zeliščarskega centra JV Slovenije.

Občina prosi, da vozila parkirate na urejenem parkirišču pri vstopnem objektu in se mimo zeliščnih gredic sprehodite do gledališča v gozdu.

Projekt je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Predstavitveni film

M. D.