Sistem: “Kdo nam pa kaj more, samo da ni Janša”

Dominika Švarc Pipan je tako naskočila Zorana Jankovića, na Sv. Urhu. (vir: arhiv)

“Pogodba za Litijsko je bila realizirana po svobodnem načelu: Ne videno – potrjeno na vladi –– kupljeno – plačano takoj – proslavljeno v novih prostorih strnke SD na Nazorjevi v Ljubljani in v Dražgošah.”

Tako je podpis pogodbe o nakupu stavbe za pravosodje na omrežju X komentiral Janez Janša in pri tem me drugim označil: “da se, kdo nam pa kaj more, samo da ni Janša”.

Ministrica SD Dominika Švarc Pipan, ki se svojega položaja oklepa kot pijanec plota, je bila edina podpisnica pogodbe za nakup stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani, ki jo je po doslej znanem preplačala za 6 milijonov evrov. Podpisala je pogodbo, čeprav stavbe očitno ni videla, verjetno pa tudi pogodbe ni prebrala. V oddaji Tarča pa je tudi priznala, da slovenskega prava ne pozna. Je pa ljubljenka ljubljanskega župana Zorana Jankovića, njen oče pa je v času, ko je Janković še vodil Mercator, zanj tudi gradil.

Dominika Švarc Pipan, ki zdaj odstavlja vse okoli sebe, je tako v porog pravni državi, kolikor jo je sploh še ostalo. Poslanska skupina SD ji je odrekla svojo podporo, nimajo pa toliko poguma, da bi to tudi sporočili javnosti. Dopuščajo celo to, da se Tanja Fajon, prijateljica Dominika Švarc Pipan, norčuje iz njih in celotnega članstva.

Molčijo tudi župani iz vrst SD, pa četudi ti že javno priznavajo, da so najbolje sodelovali z vlado, ko je to vodil Janez Janša. Eden od teh je tudi Tadej Beočin, župan Občine Ajdovščina. Za Beočina so nedavno izvajali celo javnomnenjsko anketo kot kandidata za predsednika SD.

 

J. M.