Odstopljena ministrica Ajanović Hovnikova dobila sanjsko službo

Sanja Ajanović Hovnik (vir: Zajem zaslona, arhiv)

Nekdanja ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, ki je morala odstopiti zaradi suma, da je prijateljici omogočila pridobitev sredstev na razpisu ministrstva, je dobila novo službo. Postala je vodja sektorja za pravne zadeve in kadre in bo prejemala 8500 evrov bruto plače.

 

Slednje je v TV Odmevih potrdil direktor Slovenskih železnic Dušan Mes. Novo službo je nastopila v sredo, poroča Tarča na svojem Facebook profilu. Imela bo 8500 evrov bruto plače na mesec, kar je precej več od ministrske plače. Kot pravi, bo delo v Slovenskih železnicah tudi manj stresno, kot je bilo na vladi.

Pri tem se ni mogoče znebiti vtisa, da je Gibanje Svoboda poskrbelo za svojo ustanovno članico in ji našlo zaposlitev v državnem podjetju. Pogoji razpisa za delovno mesto, naj bi bili namreč prilagojeni ravno njej.

Sanja Ajanović Hovnik je bila pred tem članica SAB Alenke Bratušek, ki je nato stranko predala Svobodi in sama postala ministrica za infrastrukturo – zdaj nadrejeno Slovenskim železnicam. Ajanović Hovnikova je bila ves čas tudi dobra prijateljica Alenke Bratušek.

A. V.