Policisti ves čas na terenu, odstranjevali celo podrta drevesa

(vir: PU Novo mesto)

“Za nami je pestro delovno dopoldne, ki so ga zaznamovale zahtevne razmere v prometu in sneženje, ki se sedaj počasi umirja. Hujših prometnih nesreč ni bilo, česar so policisti veseli, obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala škoda na udeleženih vozilih.

 

Tako so popoldan sporočili s Policijske uprave Novo mesto in pojasnili, da so bili policisti ves čas na terenu, izločali so tovorna vozila, kjer je bilo to možno so pospeševali promet, zavarovali območja, kjer so podrta drevesa ovirala promet in obveščali pristojne službe o razmerah na terenu. Da bi občani kar najhitreje in najbolj neovirano prispeli na svoj cilj, so se marsikje kar sami lotili odstranjevanje podrtih dreves.

Voznikom svetujejo, naj upočasnijo hitrost, povečajo varnostno razdaljo in vozijo strpno. Na pot se odpravite le, če je to nujno potrebno. Preverite razmere na cestah, z vozil pred vožnjo odstranite sneg in se na pot odpravite pravočasno. Previdni naj bodo tudi pešci, saj je na pločnikih marsikje še veliko snega. Hoja ob robu cestišča je v zimskih razmerah zaradi nevarnosti zdrsov vozil še posebej nevarna. Tudi za pešce velja, naj opravke odložijo, če ti niso nujno potrebni, dodajajo na PU Novo mesto.

O nujno potrebni zimski opremi vozil ne gre izgubljati besed, je pa v teh razmerah ta priporočljiva tudi za pešce. Dodali so: “Srečno in varno v prometu vam želimo!”

Vir in foto: PU Novo mesto

A. L.