Siol: Minister Luka Mesec sredi turistične sezone službeno na Vis

Luka Mesec, podpredsednik vlade, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, (na seji parlamentarnega odbora 20. julij 2022). (vir: zajem zaslona)

Portal Siol.net je šel po sledi sporočila bralke, da je ministra za delo in podpredsednika vlade Luko Mesca konec avgusta večkrat opazila na plaži na hrvaškem otoku Vis. Zato so preverili, ali je bil tam na dopustu ali je na Vis morebiti odpotoval službeno.

Z ministrstva za delo so sporočili, da se je “minister Luka Mesec udeležil Zelene akademije. S strokovnjaki in kolegi iz regije so se pogovarjali o različnih tematikah od zelenega prehoda do ekonomske demokracije. Na konferenci je med drugim predstavil koncept ekonomske demokracije, ki tudi pri nas, sodeč po nekaterih javnih odzivih politikov in širše javnosti, še vedno ni najbolje razumljen in poznan”.

“Zelena akademija sicer poteka na vsaki dve leti. V okviru konference je kot govorec minister sodeloval na treh panelih. V soboto so razpravljali o zelenih politikah v Evropi in na območju Balkana. Govorec je bil tudi na ponedeljkovem panelu, kjer so razpravljali o ekonomski demokraciji in samoorganiziranju. Zadnji dan pa je predstavil ameriški model ESOP. Gre za model notranjega lastništva v podjetjih, ki ga bomo v kratkem v obliki zakona predlagali tudi v Sloveniji. V okviru konference so prosti čas seveda izkoristili tudi za bolj neformalno druženje z udeleženci.”

Luka Mesec je sicer koristil dopust med 25. in 28. julijem, še dodajajo na Siol.netu.

M. D.