Silvestrovo po svetu (video)

Silvestrovo v Berlinu (vir: zajem zaslona)

Silvestrska noč ni bila zgolj noč veselja in radosti ob vstopu v novo leto 2024. V Berlinu so skupine moških napadale vse, kar se je premikalo. Rusija je na Ukrajino ponoči spet iztrelila več brezpilotnih dronov, za prebivalci Izraela pa je verjetno najtežja noč doslej.

Zbrali smo nekaj video posnetkov nočnih dogodkov:

V Berlinu je ponoči vladalo obsedeno stanje. Skupine mladih moških, migrantov, so bakle in goreče predmete usmerjali navpično na vse, kar se je premikalo. Rakete so usmerjali tudi v stanovanja, nekaj jih je pogorelo. Zažigali so stvari, napadali policiste z gorečimi predmeti in peli protiizraelske slogane v zloglasni soseski Neukölln v Berlinu.

Rusija je okoli polnoči na silvestrovo izstrelila samomorilske brezpilotne drone proti stanovanjskim stavbam v Odesi in ubila več civilistov.

Za prebivalci Izraela je morda najtežja noč po 7. oktobru 2023. Na Izrael so vso noč izstreljevali rakete iz Gaze, Zahodnega brega in Libanona. Pol izraelskih zračnih sil je bilo v zraku, Iron Dome je prestrezal toda mnogo raket je doseglo cilj. Podatkov o žrtvah še ni.

Kaos v Berlinu:

Napadi na Izrael:

Napadi na Ukrajino:

Vir: X

A. L.