Silvestrovanje na prostem: Kje bo veselo?

(Vir: arhiv; novomesto.si)

Na trge številnih mest se bodo danes zvečer zgrnili tisti, ki silvestrsko noč najraje preživijo na prostem. Ponekod jih bo opolnoči razveselil ognjemet. Za piko na i pa so poskrbeli vremenoslovci, ki napovedujejo jasno noč.

V nekaterih krajih bodo poskrbeli tudi za otroško silvestrovanje. Tega na Dolenjskem in v Beli krajini ne pripravljajo, se bo pa ob 11. uri začelo tako v Ribnici kot v Kočevju.

Otroško silvestrovanje bo trajalo od 11. do 13. ure. V Kočevju bo na Mestni ploščadi predstava Snežna vila, obiskal jih bo tudi dedek Mraz.

V Ribnici bo otroško silvestrovanje na gradu Ribnica, otroke bo obiskal dedek Mraz.

Silvestrovanja na prostem bodo zvečer v Novem mestu, Kočevju, Ribnici, v Trebnjem in Šmarjeških Toplicah. Planinsko društvo Semič pa drevi pripravlja silvestrski pohod na Smuk.

Silvestrovanje na prostem:

Novo mesto: Na Glavnem trgu se bo začelo ob 21. uri, nastopili bodo domači Mrfy in Nuša Derenda s skupino.

Kočevje: Na Mestni ploščadi se bo začelo ob 22. uri, nastopila bo skupini Čuki.

Ribnica: Na gradu Ribnica se bo začelo ob 21. uri, nastopila bo skupina Fortissimo.

Trebnje: V Mestnem parku (pod šotorom) se bo začelo ob 21. uri, nastopila bosta skupina Drugi vagon in Zidaniški kvintet.

Šmarješke Toplice: Na ploščadi pred občinsko stavbo se bo začelo ob 22. uri, nastopil bo ansambel Valovi. Vstop je prost, za penino bo poskrbljeno.

Semič: Planinsko društvo Semič vabi na silvestrski pohod na smuk, zbor ob 21. uri bo na Štefanovem trgu v Semiču. Pohodniki bodo imeli odhod iz treh strani Oskoršnice, Semiča (Štefanov trg) in Gabra.

S silvestrovanji na prostem bodo v novo leto vstopili tudi v treh največjih posavskih občinah: v Brežicah bo zbrane na najdaljšo noč v letu zabavala Obvezna smer, v Krškem skupina Džuboks, v Sevnici pa ansambel Roka Žlindre.

C. R.