Šentrupert: Izdajal se je za delavca elektropodjetja in kradel

Trebanjski  policisti so bili že 5. marca obveščeni o roparski tatvini v Šentrupertu. Zdaj poročajo, da so storilca odkrili, prejšnji teden, 21. marca, pa so jima odvzeli prostost in ju pridržali. Preiskovali sodnik je za oba odredil pripor.

28-letni moški iz okolice Novega mesta in 39-letni moški iz okolice Trebnjega sta se 5. marca z osebnim avtomobilom pripeljala na dvorišče stanovanjske hiše, v kateri prebiva starejša oškodovanka.

Ko jima je odprla vrata hiše, jo je eden izmed njih zamotil s pogovorom in lažnim prepričevanjem, da je delavec elektro podjetja. Zvabil jo je iz hiše, v tem času pa je drugi izkoristil priložnost in vstopil v hišo.

Roparja, ki je preiskal prostore in našel ter odtujil torbico z  denarjem in dokumenti, je presenetil sorodnik oškodovanke, ki se je nahajal v hiši. Ropar ga je poškropil s sprejem, potem pa skupaj z drugim osumljencem pobegnil.

Osumljenca sta bila že večkrat obravnavana in obsojena zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj.

C. R.