Se bo poslanka priklenila na vse migrante, ki vstopajo v Slovenijo?

Poslanka Nataša Sukič (desno).

Slovenska policija uradno še vedno ni objavila podatka, koliko migrantov je v letošnjem letu, do konca avgusta, nezakonito vdrlo v Slovenijo. Na eni od komercialnih provladnih televizij so sicer objavili podatek o 36 tisoč migrantih, od tega dobrih 30 tisoč na območju Policijske uprave Novo mesto. Vendar pa je treba počakati uradne podatke.

Policija je očitno v zagati, zaveza koalicijskih strank (Svoboda, SD in Levica) pa je, da se sprejme vse, kar pride preko meje.

Migracije so vodene, to je danes že dejstvo. Italijanska predsednica vlade Giorgia Meloni pa opozarja, da je migracijski pritisk neznosen. Opozarja, da bi lahko »več deset milijonov ljudi v Afriki želelo zapustiti svoje države, “Evropa pa te ogromne mase” migrantov ne more sprejeti.

Italijanska vlada bo jutri, v ponedeljek, sprejela stroge ukrepe, da zaščiti svojo državo in državljane. Gre tudi za veliko varnostno vprašanje, na čolnih, polnih migrantih, ki prihajajo v Italijo, je videti skoraj izključno samo mlade moške, nekateri tudi nakazujejo, zakaj prihajajo v Evropo. V rokah držijo bodisi hladno orožje, bodisi prižgane vžigalnike.

Iz Slovenije oz. delov ob italijanski meji pa prihajajo sporočila naših državljanov, da so Italijani očitno že začeli zaostrovati nadzor tudi na naši zahodni meji. Poročajo, da na področju mejnih prehodov patrulje italijanske policije ter karabinjerjev že za zaustavljajo in vračajo nezakonite migrante v Slovenijo. O invaziji migrantov poročajo tudi iz Srbije, balkanska migrantska pot se izredno krepi.

Podpredsednica državnega zbora nasprotuje seji o migrantih v Posavju

Poslanska skupina SDS je v državni zbor vložila zahtevo za sklic nujne seje parlamentarnega odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Od slovenske vlade zahtevajo, ustavitev nezakonitih migracij in ukrepe za učinkovito zaščito slovenskih meja. Ker je trenutno največ prehodov v Posavju, predvsem na območju občine Brežice, so predlagali, naj bo seja odbora v Brežicah in krajih, kjer je teh prehodov največ. Da se poslanci lahko na kraju samem prepričajo, kako je.

Vendar pa se glede na odziv koalicijskih poslancev zdi, da seje na območju Brežic ne bo. Po naših zanesljivih podatkih je Nataša Sukič, poslanka Levice in podpredsednica državnega zbora, vsem poslancem že v četrtek poslala elektronsko sporočilo, da temu nasprotuje.

Nataša Sukič pa je tista poslanka, ki je sama razkrila, da vzpostavlja elektronski stik z umrlimi, hkrati pa je poslanka, ki se je maja letos v podporo nezakonitim migrantom priklenila na migranta, prosilca za azil. Po odločitvi ministrstva za notranje zadeve bi morali na Hrvaško vrniti dva migranta. Ob podpori somišljenikov iz Metelkove v Ljubljani je zahtevala, da se tudi v prihodnje ne sme zgoditi nobena deportacija. S tem dejanjem se je vzpostavil sum storitve kaznivega dejanja, pa se Sukičevi po doslej znanih podatkih ni zgodilo nič takšnega, kar kaže tudi na zlorabo oblasti.

Se bo Sukičeva zdaj priklenila na vse migrante, ki prihajajo v Slovenijo? Tudi na tiste, ki so zelo sporni z varnostnega vidika? Vprašamo se lahko, kdo vodi slovensko vlado in kdo deluje v dobro Slovenije ter njenih državljanov?

A. L.