Scorpioni osvojili Trst

Žiga Gril (zmagovalec) in Nicol Valmaran, Trst Fight Night 2017 (foto: Scorpion gym)

Preteklo soboto je v Trstu »Trieste fight night«, mednarodni borilni spektakel. V polni dvorani navijačev ni manjkalo slovenskih navdušencev, ki so prišli podpreti svoje borce iz Novega mesta, Maribora in Pirana. Borbe so potekale v boksu, kikboksu, mma in tajskem boksu – muaythai.

Slavo in čast novomeškega SCORPION GYMA sta ubranila Darko Drobež in Žiga Gril. Borila sta se po profesionalnih muaythai pravilih, 3 x 3 minute.

Žiga Gril je v prvi borbi večera nastopil suvereno in odločno. Sledil mu je njegov trener Mirko Vorkapić, s katerim sta pripravila taktiko, ki italijanskemu nasprotniku Nicolu Valmaranu ni dopuščala razvijanja svojega stila borbe. Benečan je imel majhno prednost v višini, vendar jo je Žiga Gril s čvrstim nastopom kmalu izničil. Novomeščan je od prve sekunde narekoval tempo dvoboja. Prevladoval je v vseh segmentih s širokim repertoarjem muaythai tehnik, v katerih so prevladovala kolena v klinču, s katerimi je na koncu potolkel nasprotnika. Po dveh štetjih oz. nokdavnih je Žiga zmagovalno dvignil roke. Sodnik je tako prekinil borbo že v prvi rundi in razglasil klasični knockout.

Darko Drobež je nastopil v četrti borbi večera. Zanj je bila to prva profesionalna borba. Darku je stal nasproti 10 centimetrov višji domačin iz Diamond gyma. Tudi ta dvoboj je potekal po muaythai pravilih 3 runde po 3 minute. Železni “Darkman” je nadzoroval potek borbe že od samega začetka in zlomil odpor nasprotnika. Dvoboj se je končal po drugem štetju v zadnji rundi. »Zmago posvečam našemu pokojnemu soborcu Juretu Smoletu. V drugi rundi mi je nasprotnik za trenutek »ugasnil luč«, a jo je kmalu prižgala moja želja po zmagi,« je povedal železni 36-letnik.

Člani ekipe Scorpion gym se zahvaljujejo donatorjem: NANOKINETIK, d. o. o., MPH, d. o. o., in varnostni službi 911 VRS, d. o. o., ki verjamejo v njih in jih podpirajo  pri doseganju zastavljenih ciljev in novih zmag. Za to, da je bila vožnja udobna in varna, pa sta poskrbeli AVTOHIŠA BERUS, d .o. o., in AVTOHIŠA ADRIA PLUS, d. o. o., iz Novega mesta, z vozili iz njihove ponudbe, so sporočili iz Kluba borilnih veščin Scorpion international gym v Novem mestu (v njihovem imenu Zlatka Todić), ki so nam posredovali tudi fotografije.

Rezultat:

  • Žiga Gril proti Nicolu Valmaranu do 69 kg – zmaga Žiga Gril 1. runda KO
  • Darko Drobež proti Alessandru Fiamengo do 81 kg – zmaga Darko Drobež 3. runda KO

Darko Drobež (Foto: Scorpion gym)
Žiga Gril (foto: Scorpion gym)