Scorpioni bili trd boj na Češkem

V Pragi na Češkem je bil konec minulega tedna jubilejni, 100. krog odprtega prvenstva Češke, ki ga je organizirala Češka zveza tajskega boksa. V športni dvorani v Chrupavcah je potekalo 30 dvobojev, v katerih so nastopili češki in slovenski borci.

Slovensko ekipo so sestavljali člani klubov Muay Thai gym Ptuj, Khun Kao gym Ljubljana in Scorpion gym iz Novega mesta, pod vodstvom predsednika društva Iztoka Vorkapića in slovenskega tajskega boksarja z največ osvojenimi priznanji Francija Grajša, ki je pred kratkim sklenil svojo tekmovalno pot.

Tekmovalci novomeškega Scorpiona so nastopili v petih obračunih in dosegli tri suverene zmaga ter dvakrat tesno izgubili.

  • Ognjen Lazarević je v kategoriji kadetov do 14 let (do 48 kilogramov) s 3:0 izgubil proti odličnemu češkemu predstavniku ruskega rodu Arseniju Dubajevu. Ognjen se je v vseh treh rundah izkazal kot enakovreden nasprotnik, ki pa mu je šele ob koncu zmanjkalo malce več odločnosti za dosego zmage.
  • Med mladinci do 63,5 kilograma je nastopil Nejc Stojanović, ki je v vseh treh rundah dominiral nasprotnika in narekoval potek dvoboja ter zasluženo zmagal s 3:0 proti Adamu Horvathu.
  • 71 kilogramov težki mladinec Matija Koščak se je pomeril z veliko bolj izkušenim domačinom Jaroslavom Nilyjem in člana ugnal z rezultatom 2:1.
  • V kategoriji do 71 kilogramov med članicami je nastopila  Bojana Šebenik. Nasproti ji je stala domačinka Lucia Neaguova. Dvoboj je bil trd in do same končnice izenačen, kjer pa je Čehinja naredila več in se veselila zmage.
  • V kategoriji do 67 kilogramov med člani je proti domačinu Michalu Petržileku nastopil Sašo Vorkapić. Novomeščan je v dvoboju dominiral od samega začetka ter prepričljivo dosegel zmago s soglasno sodniško odločitvijo (3:0). Saša že čez slaba dva tedna čaka profesionalni obračun v celjski Areni na dogodku KOK World Series proti odličnemu turškemu predstavniku Irfanu Idlizu. Forma, ki jo je pokazal, dobro obeta pred velikim dogodkom.

Naši tekmovalci in ostala društva iz Slovenije, ki so sodelovala na tem tekmovanju, se ob tej priložnosti zahvaljujejo češki zvezi tajskega boksa in predsedniku Petru Ottichu za prijateljski sprejem. Slovenska in češka zveza tajskega boksa sicer že tradicionalno sodelujeta, vse od začetkov tajskega boksa na Slovenskem.

Tekmovalci in vodstvo kluba se zahvaljujejo tudi staršem in donatorjem, ki so tudi tokrat podprli odhod in nastop Scorpionovih tekmovalcev v tujini. To so Lekarna Novak, M TOM, MPH, ZAMA in Avtohiša Berus.

Tekst: Scorpion gym; Foto Scorpion gym in Bartáková Lenka

C. R.