Prijeli 105 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Slovenski policisti poročajo, da so v preteklih dneh, ob koncu tedna, prijeli 105 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ob koncu tega tedna je bilo na udaru spet kočevsko območje.

Izsledili in prijeli so jih na naslednjih območjih:

– PU Novo mesto: Prijeli so 13 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so jih v Krmačini (Metlika), Ponikve in Čatež ob Savi (Brežice). Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije (4), Afganistana (3), Maroka (2), Palestina (2) in Iraka (2). Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

– Mejni prehod Obrežje in Slovenska vas: Prijeli so 6 migrantov – štiri Afganistance in 2 Turka.

– PU Ljubljana: Prijeli so 32 migrantov – v krajih Knežja Lipa, Vrh pri Fari, Rajndol, Štalcerji, Turjak in Ljubljana. Izrekli so se za državljane Tunizije, Sirije, Maroka, Alžirije, Pakistana in Irana. Policijski postopki še niso zaključeni.

– PU Koper: Prijeli 34 ilegalnih migrantov, največ (24) na območju Ilirske Bistrice, ostali pa na območju Kozine in Kopra. Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (21), Irana (4), Afganistana in Maroka (po 3), ostali pa Bangladeša, Libije in Palestine. Med prijetimi so jih 20 vrnili na hrvaško stran, 14 jih je zaprosilo za azil.

– PU Maribor: Prijeli so 20 migrantov, vse včeraj od 17.30 do 23.30 ure, in sicer v Gorišnici, Središču ob Dravi in Gruškovju. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana, pet so jih vrnili na hrvaško stran, ostali so zaprosili za azil.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.