Na območju PU Novo mesto nova komandirka in komandir policije

Robert Zupančič in Tamara Bizjak.

Vodenje Policijske postaje Šentjernej je danes prevzela komandirka Tamara Bizjak. Robert Zupančič, ki je pred tem vodil šentjernejske policiste, je od marca komandir Policijske postaje Novo mesto. Tomaž Slak, ki je novomeške policiste vodil zadnjih devet let, po novem opravlja naloge vodje oddelka v Službi direktorja Policijske uprave Novo mesto.

Tamara Bizjak, nova komandirka PP Šentjernej.

Tamara Bizjak, ki je z današnji dnem prevzela vodenje šentjernejskih policistov, je šolanje v Tacnu zaključila leta 1995. Pripravništvo je opravljala na Policijski postaji Novo mesto. V letih od 1996 do leta 2010 je bila zaposlena na Policijski postaji Trebnje, kjer je opravljala dela policistke, vodje  patrulje in policistke kriminalistke. Dodatno se je izobraževala in pridobila naziv policijske inšpektorice. Med leti 2010 in 2013 je bila na Policijski postaji Novo mesto vodja policistov kriminalistov, od leta 2013 pa pomočnica komandirja za področje kriminalitete.

Robert Zupančič, novi komandir PP Novo mesto

Od marca pa je novi komandir tudi na Policijski postaji Novo mesto. Vodenje ene najbolj obremenjenih policijskih postaj v okviru Policijske uprave je prevzel Robert Zupančič, ki je pred tem dve leti vodil policiste v Šentjerneju.

Zupančič je po  zaključeni srednji policijski šoli pripravništvo opravil na PP Novo mesto. Kasneje je bil vodja patrulje in vmes pridobil visoko strokovno izobrazbo. Delo je nadaljeval kot policist kriminalist na Policijski postaji Trebnje in pomočnik komandirja na Policijski postaji Novo mesto, kjer je bil zadolžen za področje splošnih policijskih nalog in mejnih zadev in tujcev. Pet let je bil tudi pomočnik komandirja na Policijski postaji Črnomelj in dve leti policijski inšpektor v  Sektorju uniformirane policije.

Tomaž Slak, ki je policiste Policijske postaje Novo mesto vodil zadnjih devet let, po novem opravlja naloge vodje oddelka v Službi direktorja Policijske uprave Novo mesto.

Nova komandirka Tamara Bizjak in nekdanji komandir Robert Zupančič sta se danes
srečala z zaposlenimi na Policijski postaji Šentjernej. Bizjakovi je posle predal Alen Turk, pomočnik komandirja PP Šentjernej, so sporočili s PU Novo mesto.

Foto: PU Novo mesto

C. R.