Satan iz Straže pri Novem mestu spet v Sloveniji

(vir: arhiv)

Zapornika Tomaža Simoniča – Satana iz Straže pri Novem mestu, ki je oktobra pobegnil izpred ljubljanske bolnišnice in so ga novembra prijeli v Berlinu, so v petek predali slovenskim policistom. Odpeljali so ga v Slovenijo in predali pravosodnim organom, danes poročajo mediji.

39-letni Simonič je pobegnil 5. oktobra, ko so ga v spremstvu pravosodnega policista pripeljali pred Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, kjer naj bi imel pregled.

Simonič, nekdanji borec mešanih borilnih veščin (MMA), je bil zaprt zaradi več kaznivih dejanj, poskusa uboja, nasilništva, povzročitve splošne nevarnosti, napada na uradno osebo in nasilja v družini. Leta 2015 je bil pred novomeškim sodiščem obsojen na 17 let zapora, višje sodišče je nato kazen znižalo na 10 let. Kaznivo dejanje poskusa umora je namreč spremenilo v milejše kaznivo dejanje poskusa uboja. Do pobega je odslužil že 80 odstotkov kazni.

Ko je Simonič 5. oktobra lani pred UKC Ljubljana zapuščal vozilo, se je pognal v beg, pri čemer mu je na pomoč priskočil pomočnik na motornem kolesu.

Policisti neznano osebo, ki mu je pomagala pri begu, še vedno preiskujejo.

M. D.