Ne pospešujte: Na uvozu avtoceste Novo mesto – Zahod postavljen radar

Radar, priključek avtocesta Novo mesto - zahod (proti Ljubljani), Dars (vir: X)

“Družba za avtoceste RS (Dars)  je na uvozni(!!) rampi, uvoza avtocesta Novo mesto – Zahod, proti Ljubljani, postavila radar v škatli. Kaj je namen, vedo le oni. Skratka ljudje, ne pospešujte na pospeševalni pas …”

Tako je na omrežju X opozoril eden od uporabnikov iz Dolenjske, ki se na stvari več kot očitno dobro spozna. Objavil je tudi fotografijo.

V vodstvu Darsa je s 15. januarjem 2024 imenovana Alenka Muhič, doma iz okolice Novega mesta. Muhičeva očitno zelo dobro ve, kaj je namen tega. Gre pa za gospo, ki je bila pred tem predsednica Zveze za Dolenjsko (ZZD), kjer je nasledila očeta Alojzija Muhiča. V njegovem času je bila to najmočnejša stranka v Mestni občini Novo mesto. Nato je tonila. S 1. 1. 2024 je zveza priključena Gibanju Svoboda (po sistemu LMŠ in SAB).

Vse kaže, da je bila priključitev Zveze za Dolenjsko h Gibanju Svoboda dogovorjena tudi z imenovanjem Muhičeve za članico uprave Darsa. Gibanje Svoboda pa je s tem prevzela Dars.

Spremembe so tudi v novomeškem mestnem svetu, kjer je bila ZZD v opoziciji, zdaj pa je edini občinski mestni svetnik postal del svetniške skupine Gibanje Svoboda.

M. D.