Saša Lendero hudo bolna

Saša Lendero (vir: SL, FB)

Pevka Saša Lendero je na družbenih omrežjih razkrila, da je že dva tedna hudo bolna. Simptomi, ki jih je zapisala, pa se skladajo s simptomi bolezni covid-19. Zapisala je, da je obležala in se “bori s temperaturo, polnimi pljuči gnoja, glavobolom (vmes sem bila tudi brez voza in okusa), ter hudo splošno utrujenostjo telesa”. Vmes se je samotestirala in bila trikrat negativna.

Na družbenem omrežju TikTok je nadalje sledilcem pojasnila, da naj bi bolehala za gripo. Vendar pa gripe Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) letos še ni zabeležil.

“Ko po petju med protestniki za klasične simptome covida trdiš, saj je samo gripa. No, podobno gripo kot Saša Lendero naj dobila tudi Andreja Werner Brozović,” pa je ob tem na Twitterju zapisal vedno dobro obveščeni novinar Bojan Požar.

Saša Lendero sicer velja za veliko podpornico boja proti epidemiološkim ukrepom in protestov proti pogoju PCT, ki so potekali zadnjih nekaj sred. Prvega, ta je bil 15. septembra, se je udeležila tudi sama in zbranim na shodu zapela slovensko himno.

Jože P. Damijan, nekdanji kandidat KUL za mandatarja, pa je na Twitterju zapisal: “Ko se združijo FB teorije zarote in človeška neumnost: 14 dni se boriš z vročino, imaš vse simptome Covid, vendar se pretvarjaš, da je navadna gripa (ko te sploh še ni). Namesto PCR se drugim na ljubo doma sam testiraš z nezanesljivimi hitrimi testi.”

M. D.