Ruska agresija, pomoč Slovenije

Ko se ruski državljani opravičujejo za dejanja ruskega oligarha Putina. (vir: Twitter)

“Ob ruski agresiji na ozemlje Ukrajine bo Slovenija nudila polno pomoč vsem, ki bodo pred vojno bežali. Pomoč bo nudena tudi s sprejemom ukrajinskih beguncev, ki bodo to potrebovali.”

Tako je včeraj sporočil Aleš Hojs, minister za notranje zadeve.

V Kijevu so celo noč potekali srditi spopadi med rusko vojsko in branitelji ukrajinske prestolnice. Kot poročajo tuji mediji, so Rusi naleteli na močnejši odpor, kot so ga pričakovali. Po podatkih ukrajinske vojske naj bi do danes ubili že vsaj 3500 ruskih vojakov.

Volodimir Zelenski v bojni opremi, Kijev

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je pridružil vojakom, ZDA so ponudile evakuacijo zanj in njegovo družino, vendar je to odklonil.

Vladimir Putin pa Ukrajince zmerja z nacisti, podobnim izrazom smo v Sloveniji priča tudi s strani ekstremnih levičarjev. Poznavalci zato navajajo, da gre za usklajeno akcijo, povezano tudi z Georgeom Sorosom.

Ruski agresorji se kažejo v vsej svoji barbarski vlogi, včeraj je tank namerno povozil avtomobil na cesti in ga zmečkal, v njem je bil starejši voznik. (Posnetek ob koncu prispevka.)

Sicer pa na Twitterju poročajo, da ruskim vojakom v Ukrajini že zmanjkuje hrane, zato ob cestah ropajo hiše.

V Rusiji poteka antipropaganda, včeraj zajeta dva ruska vojaka sta pripovedovala, da so vojakom v Rusiji rekli, da je Ukrajina napadla Rusijo.

Tako v ruskih kot številnih drugih krajih po Evropi potekajo številni protesti z zahtevo po zaustavitvi ruske agresije nad Ukrajino.

A. L.