Robert Golob se je znašel v preiskavi Komisije za preprečevanje korupcije

Robert Golob se vse bolj obnaša kot sončni kralj, ki je nad vsemi zakoni. (vir: X)

Komisija za preprečevanje korupcije (KPJ) je po skoraj letu dni vendarle uvedla preiskavo zoper predsednika vlade Roberta Goloba. Obstaja namreč sum, da je v nasprotju z zakonom politično pritiskal na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar.

Bobnarjeva je že decembra lani na KPK vložila prijavo, s katero je prijavila politične pritiske na delo policije.

O teh pritiskih je ponovno spregovorila na nedavnem odmevnem zaslišanju pred preiskovalno komisijo državnega zbora, ki preiskuje nedopustno politično vmešavanje v delo policije in drugih pristojnih državnih organov. Ponovno je izpostavila, da je bila deležna političnih pritiskov s strani predsednika vlade Roberta Goloba, ki so pozneje vodili do njenega odstopa.

Odločitev o uvedbi preiskave zoper Goloba je sprejel senat v sestavi obeh namestnikov predsednika KPK, to sta David Lapornik in Simon Savski. V preiskavi bodo sume kršitev zdaj potrdili ali pa jih ovrgli.

Predsednik komisije Robert Šumi se je iz postopka odločanja v konkretni zadevi izločil že decembra lani, to pa med drugim utemeljil s tem, da ima na policiji urejeno zamrznitev pogodbe o zaposlitvi in da je bil poslovno povezan z Bobnarjevo, s katero sta več let sodelovala.

Bobnarjeva je v odzivu za medije zapisala, da je svoj pogled na obravnavano zadevo javno že predstavila. “Odločitve KPK do zaključka preiskave ne želim komentirati. Ob prijavi, za vsebino katere trdno stojim, sem ocenila, da je šlo za nedopustne zahteve in pogojevanja,” je dodala.

Po njenih besedah naj strokovnjaki do konca opravijo svoje delo in povedo, kaj je v tej družbi dopustno in kaj ne. “In s prijavo sem želela doseči zgolj to, da se jasno in glasno pove, kje je meja dopustnega v politiki. Navkljub vsem osebnim diskreditacijam o lažeh in halucinacijah pa so zakoni jasni, dejstva in dokazi govorijo sami zase, državni organi pa naj korektno in neodvisno to presodijo,” je zapisala Bobnar.

A. V.