Tihotapci in teroristi imajo prosto pot

Tako so ob južni meji staknjena vrata v ograji, da nezakoniti migranti to prečkajo brez težav.

Medtem, ko nam je vlada te dni sporočala, da bo zaradi teroristov nadzor na mejnih prehodih s Hrvaško podaljšan, saj da so tveganja velika, so belokranjski domačini včeraj objavili fotografije, ki kažejo, kako odprta je meja in kako brezbrižna je vlada Roberta Goloba do tega, terorizma in naše varnosti.

V bistvu gre zgolj za pesek v oči javnosti, ne samo Roberta Goloba in notranjega ministra Boštjana Poklukarja, pač pa celotne vladne koalicije (Gibanje Svoboda, SD in Levica).

Fotografije, ki so jih domačini objavili na družbenih omrežjih, kažejo, kako raztrgana je ograja, vrata so povsod odprta ali pa staknjena.

Poleg tega imajo migranti označeno pot, med drugim je na poti odvržen tudi letak, kje so nameščene mine. Napis je tako v jeziku, ki ga migranti poznajo, kot v slovenskem jeziku, kar pomeni, da je bilo opozorilo namenjeno tudi slovenskim tihotapcem. Po prihodu v Slovenijo pa so letak odvrgli.

In kje so te odprte ograje? Na območju Občine Metlika, blizu cest med vasmi pod Gorjanci, kamor se tihotapci nato z avtomobili hitro izgubijo. Vse to zagotovo ni naključje. Kje natančno je to, je znano uredništvu. Gre za območje, za katero Policija sploh ne poroča, da v bližini tega “obravnava” kakšnega od migrantov, pa tudi tihotapcev z avtomobili na tem območju “ne najdejo”.

Ob vsem tem Golobova koalicija policiste pošilja na mejne prehode, s čimer zgolj otežuje prehode državljanom in potnikom z dokumenti. Povzročajo nam veliko škodo, hkrati pa javnost prepričujejo, kako “varni naj bi bili”, saj nas “čuvajo”.

Tako škodljive in nevarne vlade Slovenija še ni imela!

Odstranjen del ograje, da tihotapci in nezakoniti migranti lažje pridejo na slovensko ozemlje.

Foto, vir: FB (posneto dne 4. 11. 2023)

M. D.