Ribnica: Zrušili montažni del 40 let starega vrtca, policija deluje v najetih prostorih

Ribnica (vir: kraji.eu)

Prejeli smo več vprašanj in pobud ter preverili, kako je s prostori starega vrtca v Ribnici in nadalje, kje v Ribnici domujejo policisti.

Prostori, v katerih deluje Policijska postaja v Ribnici, so najeti, država za najem teh plačuje 4.000 evrov mesečne najemnine. Stavba je namreč v lasti fizične osebe.

 

Policijska postaja Ribnica na Gorenjski cesti v Ribnici.

Iz podatkov Geodetske uprave RS (Gurs) je razvidno, da gre na naslovu na Gorenjski cesti za stavbo, zgrajeno leta 1980, visoko 9,6 metra, s pritlično in eno etažo, s površino zemljišča pod stavbo 210 kvadratnih metrov in gre za poslovne prostore. Vrednost stavbe je po Gursu ocenjena na 307.089 evrov. Parcela ima po Gursu vrednost 0. Skupno število uporabne površine iz Gursovih podatkov ni razvidno, sklepamo lahko, da gre lahko za največ 420 kvadratnih metrov poslovne površine. To pa pomeni, da Ministrstvo RS za notranje zadeve oz. Policija, ki je organ v sestavi ministrstva, lastniku plačuje okrog 10 evrov mesečne najemnine za kvadratni meter površine.

Najemnino 4.000 evrov mesečno razkrila vlada

Podatek o višini mesečne najemnine 4.000 evrov je nedavno razkrila Vlada RS. Odkrili pa smo ga, ko smo iskali nekatere ostale podatke. Med drugim smo raziskovali tudi stvari, povezane z obvestili v uredništvo, pa tudi zapisi na družbenem omrežju Twitter, da je želela vlada v Ribnico pred časom naseliti migrante, kar jim ni uspelo. Zapis smo preverili tudi na občini Ribnica, od koder pa so nam sporočili, da jih “vlada ni nikoli obvestila o nameri, da bi prostor želeli uporabljati za to”. Omenjen je bil namreč stari vrtec, ki pa ga je občina pred kratkim porušila. Iz izkušenj pa vemo, da vlada tako ali tako lokalnih skupnosti ne obvešča pravočasno o svojih namerah, ampak jih samo postavi pred dejstvo, tik pred zdajci. To se je doslej že večkrat izkazalo v različnih okoljih. Zato vse skupaj glede tega ostaja neznanka.

Porušili montažni del 40 let starega vrtca

Stari vrtec v Ribnici.

Dejstvo pa je, da je občina stari vrtec pred kratkim porušila. Na občini smo izvedeli, da je bila rušitev montažnega dela starega vrtca predvidena že leta 2013, ko se je gradil novi vrtec. Gradbeno dovoljenje za rušitev je bilo izdano že pred enim letom, od takrat pa so potekale priprave za izvedbo del. Še vedno pa ostaja zidani del starega vrtca, ki ga niso porušili, v njem pa je glede na občinske podatke predvideno izvajanje dejavnosti varstveno-delovnega centra.

Igrišče za otroke še vedno ostaja, na mestu porušenega dela stavbe pa bo mesto pridobilo nova parkirna mesta.

Zrušili so montažni del starega vrtca.

C. R.