Ribnica: Požar gospodarskega objekta, s poročilom policije

Požar v Rakitnici (foto: Gasilska zveza Ribnica)

Poročali smo že, da je v noči na 25. februar, malo po polnoči, v Rakitnici (občina Ribnica) izbruhnil večji požar v gospodarskem objektu. Požar so marljivi gasilci pogasili in obvarovali širitev ognja še na sosednjo stanovanjsko hišo.

Danes pa so iz Policijske uprave Ljubljana sporočili še več podrobnosti o tem. Sporočili so, da so policisti in kriminalisti včeraj v jutranjem času opravili ogled, pri katerem je bilo ugotovljeno, da požar ni posledica kaznivega dejanja.

Do požara je prišlo v zalogovniku peči na biomaso v pritličju gospodarskega poslopja, nato pa se je požar razširil v 1. nadstropje, kjer je bila skladiščena večja količina žagovine in na ostrešje, ki je v celoti pogorelo, vključno z sončno elektrarno, ki je bila nameščena na strehi. V požaru stanovanjska hiša ni bila poškodovana. Kmetijsko mehanizacijo in živino so uspeli pravočasno rešiti, nastalo pa je za več deset tisoč evrov materialne škode. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Gasilska enota Ribnica pa je na svojem Facebook profilu objavila, da je bil požar ob prihodu gasilcev na kraj ob prihodu v polnem razmahu, zajel je celotno ostrešje gospodarskega poslopja neposredno ob stanovanjski hiši. Gasilci PGD Ribnica so s pomočjo društev PGD Dolenja vas, PGD Rakitnica ter PGD Lipovec najprej preprečili širjenje požara na stanovanjsko hišo, nato požar omejili ter ga pogasili. Po končanem gašenju so na gasilski straži ostali gasilci PGD Rakitnica, ki so požarišče dokončno pogasili ter ga prekopali. Delo so zaključili v dopoldanskih urah. Odstraniti je bilo potrebno ogromno količino žagovine, ki je tlela. Intervencijo je ovirala tudi visoka snežna odeja ter ne nazadnje zelo nizke temperature. Temperatura zraka je bila v času intervencije namreč med -5 °C ter -11 °C. Objavili so tudi posebna pohvalo vsem domačim gasilcem, ki so požarišče nadzorovali do poznih dopoldanskih urah in opravili garaško delo pri izjemno nizkih temperaturah.

V nadaljevanju objavljamo nekaj fotografij, kot jih je objavila Gasilska enota Ribnica.

Požar v Rakitnici (foto: Gasilska zveza Ribnica)

C. R.