Ribnica: Po sinočnji nesreči trije mladoletni ostajajo v bolnišnici

(vir: Google Street View)

UKC Ljubljana je prek Twitterja sporočil, da so sinoči obravnavali šest poškodovanih mladoletnih oseb po dogodku v Dolenjih Lazih pri Ribnici. Po oskrbi na urgentnem kiruškem bloku jih je bilo pet sprejetih na travmatološki oddelek, ena oseba, mlajša od 14 let, pa na pediatrično kliniko.

Trije bodo po opazovanju danes zapustili bolnišnico, saj imajo lažje poškodbe. Trije pa ostajajo hospitalizirani.

Dva imata nekoliko težje poškodbe (hrbtenice in roke), eden ostaja v bolnišnici zaradi nadaljnje diagnostike, v kateri izključujejo poškodbo hrbtenice.

Spomnimo. Sinoči se je v naselju Dolenji Lazi v Občini Ribnica vdrl pod na stolpu skakalnice kolesarskega parka, ko je bilo na njem šest fantov, starih od 13 do 16 let. Fantje so padli sedem metrov v globino.

Vzrok za nesrečo naj bi bila preobremenitev lesene konstrukcije poda na stolpu skakalnice. Klesarski park je sicer v lasti Kolesarskega kluba Ribnčan in naj ne bi bil več v obratovanju. V Kolesarskem klubu Ribnčan nesreče za STA niso želeli komentirati.

Župan Samo Pogorelec pa je za STA povedal, da se je nesreča zgodila na zasebnem zemljišču, kjer so upravljavci kolesarskega parka mlade do sedaj s tablami in zaščitnimi trakovi stalno opozarjali na morebitno nevarnost v sicer dotrajanem, okrog desetletje starem objektu. Po njegovih informacijah so kolesarski park lastniki ravno želeli podreti ter sanirati in spraviti v prvotno obliko.

M. P.