Renault želi v Evropi do 2030 prodajati le še električna vozila

Revoz (Vir: Renault - Revoz)

S 1. januarjem je vodenje novomeškega Revoza prevzel 54-letni Jože Bele iz Dolnje Težke Vode pri Novem mestu. Na tem mestu je nasledil Hüseyina Kaana Özkana, ki je Revoz vodil od leta 2017.  Jože Bele je bil kot direktor proizvodnje član uprave od leta 2017.

Jože Bele je bil od leta 2017 kot direktor proizvodnje tudi član uprave, v Revozu pa je zaposlen več kot 30 let.

Poklicno pot je začel na področju logistike in kmalu postal vodja delovne enote. Od leta 2000 je opravljal delo vodje na področju kakovosti, nato pa prevzel vodenje največjega proizvodnega obrata oz. montaže.

Več let je vodil klub montažnih obratov skupine Renault in pri tem sodeloval tudi s predstavniki Nissanovih tovarn. Leta 1989 je diplomiral na Strojni fakulteti v Ljubljani, univerzitetni študij je nadaljeval na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, leta 2007 je magistriral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Obisk v Revozu (vir: Zdravko Počivalšek, Twitter)

Bele vodenje Revoza prevzel v obdobju velike negotovosti

Bele je vodenje Revoza prevzel v obdobju velike negotovosti in prestrukturiranja avtomobilske industrije. Trenutno se tovarna poleg zdravstvene krize covida-19 in krize z oskrbo polprevodnikov srečuje tudi z zmanjšanjem prodaje modelov vozil, ki jih izdeluje. V zadnjih dveh letih je Revoz prepolovil proizvodne količine in zmanjšal število zaposlenih.

Spomnimo. V teh dneh je Revoz obiskal tudi podpredsednik vlade in gospodarski minister Zdravko Počivalšek in se sestal tudi z Beletom. Pogovarjali so se o konkretnih razvojnih načrtih (več o tem).

Renault do leta 2030 100-odstotno električna znamka

Iz francoske avtomobilske skupine Renault, v okviru katere avtomobile proizvajajo tudi v novomeškem Revozu, so sporočili, da nameravajo proizvodnjo spremeniti. Leta 2030 v Evropi ne bodo prodajali nič drugega kot zgolj električna vozila. Fosilnim gorivom obračajo hrbet. Tako je po poročanju francoske tiskovne agencije (AFP) dejal prvi mož Renaulta Luca de Meo.

AFP še navaja, da namerava Renault letos predstaviti električni megane in sodobnejšo različico modela renault 5, ki so ga prej dolga leta izdelovali tudi v Revozu.

M. D.