Gospodarski minister v Elvezu, Revozu in Arexu

Obisk v Revozu (vir: Zdravko Počivalšek, Twitter)

“Kljub dobrim številkam v gospodarstvu nismo zaspali. Zato sem obiskal podjetja Elvez, Revoz in Arex ter se pogovarjal o konkretnih razvojnih načrtih. Zanimalo me je, kako se bodo prilagajali na izzive in katere pogoje moramo zagotoviti, da skupaj ohranimo in razvijamo njihove potenciale. Slovenija je močna toliko, kolikor je močno njeno gospodarstvo.”

Tako je po včerajšnjem obisku podjetij na Dolenjskem sporočil Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo ter podpredsednik vlade.

Počivalšek se je v okviru obiska na Dolenjskem ustavil v podjetju Elvez v Višnji Gori in si ogledal njegovo proizvodnjo, v Revozu v Novem mestu se je nato sešel z novim predsednikom uprave Jožetom Boletom.

Obisk je končal v Šentjerneju, kjer si je ogledal proizvodnjo tamkajšnjega orožarskega podjetja Arex.

Minister Počivalšek upa, da do uresničitve pesimističnih scenarijev pri razvoju okužb s koronavirusom ne bo prišlo. Opozoril je na morebitne težave zaradi skokovitega naraščanja okužb in dodal, da bo treba razmisliti, kako ob odsotnosti delavcev zaradi karanten organizirati in ohraniti proizvodnjo.

Ministrstvo bo sicer vztrajalo pri tem, da bo gospodarstvo spoštovalo vsa navodila Nacionalnega inštituta za zdravje (NIJZ) in da se industrijska dejavnost odvija naprej. Dejal je, da so rezultati slovenskega gospodarstva, ki temeljijo na vladnih ukrepih ob epidemiji covida-19, vrhunski.

Ukrepi so bili pravočasni in namenjeni ohranitvi delovnih mest, v času petega vala pa se je treba organizirati tako, da bo proizvodnja ostala odprta.

Obisk v Arexu
Obisk v Arexu, minister in direktor Ivan Kralj
Obisk v podjetju Elvez v Višnji Gori

M. D.