Razmere na cestah ob 5. uri

Vahta, Gorjanci

V Novem mestu rahlo sneži in -1 °C, Črnomelj rahlo sneži in 0 °C, Kočevje rahlo sneži in -3 °C, Ljubljana rahlo sneži -1 °C, Lisca v oblakih in -6 °C, Kredarica pretežno jasno in -18 °C, ob morju jasno in 3 °C.

Napoved: Čez dan bo pretežno jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do 7 °C.

Obeti: V torek bo na severu in severovzhodu delno jasno, drugod se bo dopoldne pooblačilo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Mrzlo bo, na Primorskem bo pihala šibka burja. V sredo bo oblačno. Predvsem v južni Sloveniji bodo prehodno manjše padavine, po nižinah rahel dež. Nekoliko topleje bo. V četrtek bo oblačno. Predvsem v južni in zahodni Sloveniji se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo proti večeru na zahodu krepile.

Vremenska slika: Višinska dolina hladnega zraka se pomika čez Slovenijo proti vzhodu. Nad vzhodnimi Alpami, severozahodnim Balkanom in severnim Sredozemljem se krepi območje visokega zračnega tlaka. S severozahodnimi vetrovi priteka nad naše kraje nekoliko bolj suh in mrzel zrak.

Razmere na cestah:

Črmošnjice nad Semičem
Colnarji
Gorenje Podpoljane
Dolenja Nemška vas (Trebnje)

 

Male Rebrce (Žužemberk)
Dragatuš (Bela krajina)

Vir: Cestne kamere – PROMET.SI

A. L.