Razmere na cestah: Ceste zasnežene

Vahta, Gorjanci

Ponoči je snežilo. Ceste so ponekod zasnežene. Ob 4. uri je v Črnomlju in Kočevju rahlo snežilo, v Novem mestu je snežilo. Temperature so bile okoli 0 °C.

Na Lisci je rahlo snežilo, v Ljubljani rahlo rosilo, ob morju je bilo oblačno in 5 °C

Že zjutraj se bo od severozahoda zjasnilo. Ponekod po nižinah bo nastala megla. Čez dan bo večinoma jasno, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 9 °C.

Vremenoslovec Blaž Šter je na omrežju X zapisal: Sredogorje in s tem smučišča so glede snega tokrat izvisela. Največ ga je padlo na Zelenici okoli 35 cm. Med naseljenimi kraji ga ima največ Jezersko 18 cm. Nova priložnost bo spet v torek in sredo, a tudi tokrat bo sprva odjuga in potem ohladitev.

V Ljubljani v manj, kot enem dnevu od rekordne decemberske temperature 17,8 °C, do snežne odeje. Je pa ta moker sneg v glavnem mestu manjše presenečenje. Večji del nižin Gorenjske po obilni moči brez snežne odeje, tudi npr. v Bohinju.

Obeti: V ponedeljek bo sprva precej jasno. Jutro bo mrzlo in po nižinah megleno. Popoldne bo oblačnost naraščala. V torek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. V sredo čez dan bodo padavine od zahoda ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje s hladno fronto. V višinah k nam postopno doteka hladnejši zrak.

Zaradi snega in plužnih skupin je promet na posameznih avtocestnih odsekih in na nekaterih državnih cestah upočasnjen. Zaradi močne burje je zaprta primorska avtocesta med priključkom Kastelec in Kozino v smeri Ljubljani.

Stanje na cestah ob 5. uri:

Colnarji
Dolenja Nemška vas (Trebnje)
Metlika
Dragatuš

Za Črmošnjice nad Semičem ni posnetka.

Vir: Arso, Razmere na cestah, Cestne kamere

A. L.