Razmere na cestah

Vahta, Gorjanci (opazno je pluženje z novomeške strani okoli 4.45 ure)

Po državi večinoma sneži. Na cestah so plužne in posipne skupine, promet je upočasnjen. Na cesti Črnomelj – Črmošnjice – Soteska je prepoved za tovorna vozila nad 7,5 ton.

Plužne skupine so na cestah, tako v Črmošnjicah kot na Vahti, kjer močno sneži, kažejo cestne kamere.

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na glavni cesti Novo mesto – Metlika, Štrekljevec – Jugorje, pa tudi na hrvaški strani mejnih prehodov Metlika, Babno Polje in Petrina.

Na več odsekih na dolenjski avtocesti med priključkoma Drnovo in Trebnje ter na primorski avtocesti med Vrhniko in Postojno nastajajo zastoji. Potovalni čas je daljši.

Vreme: Podatki za 4. uro kažejo temperature okoli ledišča, ob morju je 7 stopinj Celzija.

V Novem mestu močno sneži in 0 C, v Črnomlju rahlo sneži in 1 in C, Kočevje močno sneži in -1 C.

V Ljubljani rahlo sneži in 1 C, Lisca je v oblakih in -2 C, Kredarica sneži in -9 C, ob morju pretežno oblačno in 7 C.

Agencija RS za okolje navaja, da bo do večera na Notranjskem in Kočevskem zapadlo od 30 do 50 cm snega. Veter bo v višjih legah gradil snežne zamete, lahko pride do vetroloma.

Napoved: Čez dan bo oblačno s padavinami. Po nižinah v notranjosti bo deloma deževalo, deloma snežilo. Veter bo čez dan nekoliko oslabel, še vedno pa bo marsikje okrepljen. Na Primorskem bo še pihala močna burja, ki bo popoldne oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Goriškem in ob morju do okoli 7 °C.

Obeti: V torek bo oblačno, na Primorskem bo suho, pihala bo šibka burja. Drugod bodo občasno še rahle padavine, po nižinah povečini kot dež. V sredo in četrtek bo suho vreme.

Razmere na cestah (cestne kamere):

Vir: Cestne kamere – PROMET.SI

A. L.